Gå direkt till innehåll

Ämnen: Välfärd

Fler gode män till Västerås stad

Överförmyndarenheten inom Västerås stad lanserar i dagarna sin kampanj ”för behov som berör.” Målet är att locka fler att bli gode män.
-Det är många i samhället som behöver hjälp, till exempel med att kontakta myndigheter, se till att de får rätt vård eller hjälp att betala räkningar. Genom att bli god man kan du spela en viktig roll i dessa människors liv, säger Fredrik Eriksson, jurist vid Ö

Smittspridningen ökar – Västerås stad uppmanar till omtänksamt avstånd

Det är just nu en ökad smittspridning i samhället. Vissa enheter inom vård och omsorg i Västerås stad har ansträngt läge och hög sjukfrånvaro.
– Vi bedömer inte att vi behöver gå upp i stabsläge just nu men vi hanterar frågan genom att löpande stämma av lägesbilden i våra verksamheter och är beredda att fatta beslut om så skulle krävas. Vi har tät kontakt med regionen för att samverka på bäst

Höjda ersättningsnivåer och 12 timmars fri avlösning

Nu återinför vi avgiftsfri avlösning upp till 12 timmar i månaden för enskilda och höjer ersättningsnivåerna för våra hemtjänstutförare. Det beslutade Västerås stads äldrenämnd vid sitt sammanträde idag.

Juryns ordförande Theresa D'Errico, Vinnaren av Årets Hållbarhetspris Daniel Özer från ICA Nära Vallby och kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck

ICA Nära Vallby vinnare av Årets Hållbarhetspris

Att främja det lokala engagemanget är avgörande för att vi som stad ska lyckas. Västerås stad vill visa att företag kan bidra på olika sätt. Vinnaren av Årets Hållbarhetspris är ett strålande exempel på hur en hållbar affärsstrategi kan ge positiva effekter på både affären och samhället. De är ett föredöme genom det sätt som de hanterar några av samhällets just nu största utmaningar.

Attendo LSS AB:s anbud förkastas – ny anbudsvinnare är Nytida AB

Vid ett extrainsatt sammanträde den 9 februari 2015 beslutade nämnden för personer med funktionsnedsättning att Attendo LSS AB:s vinnande bud i upphandlingen för tre gruppbostäder enligt LSS förkastas på grund av ett fel i anbudet av anbudsgivaren och att det blir Nytida AB som från den 1 september 2015 får förtroendet att driva gruppbostäderna Traktorgatan, Ruagatan och Skulptörvägen.

Fram med idéerna – nu är e-förslagen här!

Västerås stad vill göra det lättare för dig och alla andra invånare att komma med förslag och påverka det som händer i kommunen. Därför har vi startat en digital anslagstavla där andra kan kommentera och ”gilla” ditt förslag.

Smarta golv i Sveriges mest moderna äldreboende

Västerås stad inviger nu Hälleborg, Sveriges mest avancerade och moderna äldreboende som bland annat är först i landet att utrustas med digitala sensorgolv. Trots den höga tekniska nivån är byggnaden kostnadseffektiv i jämförelse med andra äldreboenden.

Vård i Rosstorp driver Trumslagarbackens ålderdomshem

Vid dagens sammanträde beslutade äldrenämnden om vinnande leverantör efter upphandling av Trumslagarbackens ålderdomshem. Det blev Vård i Rosstorp AB som, från och med 2015-02-01, kommer att driva äldreboendet under fyra år med möjlighet till förlängning.

Ett flertal hemtjänstkunder har drabbats av störningar

Sen februari månad har ett flertal av Vård och Omsorgs hemtjänstkunder haft störningar i sina planerade besök från oss. Det har gällt kraftiga förskjutningar i tid på dagen och sämre kontinuitet då kunderna fått besök av flera olika medarbetare. I några enstaka fall har vi uteblivit från besök.

Innovativ vinsttagare av Tillgänglighetspriset

Zoomability AB får Tillgänglighetspriset 2013 för deras förbättring av tillgängligheten både i och till en lokal på ett innovativt sätt. Priset är 10 000 kronor och ett diplom. Priset delas ut av byggnadsnämndens ordförande Magnus Edström på kommunfullmäktiges sammanträde i Västerås den 5 december 2013.

Medborgarinflytande ger säkrare och tryggare miljö på Viksäng

Tillsammans med boende på Viksäng har Västerås genomfört ett projekt för att öka tryggheten och trafiksäkerheten i området. Efter en enkät arrangerades ett informationsmöte dit ett 70-tal personer kom. 20 personer rekryterades till en arbetsgrupp tillsammans med en trafikplanerare från Västerås stad och en konsult från konsultföretaget Trivector.

Resmilan, Södergården och Klockarkärleken är vinnare av Framtidens trädgård

Västerås stads tävling Framtidens trädgård vid särskilda boenden är nu avgjord. De tre vinnarna är servicehus Resmilan, ålderdomshem Södergården och gruppboende Klockarkärleken. Resmilan, Södergården och Klockarkärleken kommer att få ekonomiskt stöd för att anlägga en trädgård och hjälp att förbättra utemiljön.

Nu kan seniorer äta lunch på skolan

Försöksverksamhet på Lövängsskolan och Irstaskolan. Från och med måndag 28 oktober kan de som är äldre äta lunch på Lövängsskolan och Irstaskolan.

Västerås barnpiloter utbildas om barnfattigdom

En kvarts miljon barn i Sverige lever i familjer som inte har några ekonomiska marginaler. För att öka kunskapen om dessa barns villkor anordnar Västerås stad en utbildningsdag för alla sina barnpiloter.

Herrgärdets Närståendecentrum invigs

Närståendecentrum är mötesplatsen för närstående som stödjer, hjälper och vårdar en äldre make/maka/sambo, föräldrar, släktingar eller vänner. Den 9 mars invigs ett nytt Närståendecentrum på Herrgärdets Mötesplats, Knutsgatan 2D. Närstående är en mycket viktig resurs i vården av de äldre. Därför satsar nu proAros på ett nytt närståendecentrum på Herrgärdet. Här kan de som vårdar en närstående t

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås