Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fram med idéerna – nu är e-förslagen här!

Västerås stad vill göra det lättare för dig och alla andra invånare att komma med förslag och påverka det som händer i kommunen. Därför har vi startat en digital anslagstavla där andra kan kommentera och ”gilla” ditt förslag.

Idag kan du som invånare i Västerås lämna synpunkter och förslag på Västerås stads verksamhet genom att till exempel vända dig till Kontaktcenter.

Nu utvecklar Västerås stad dialogen för att få in fler förslag via en digital anslagstavla som kallas e-förslag. Där kan alla som har ett förslag eller en idé fylla i ett formulär. Det kan handla om allt från nya lekplatser och parkeringar till kulturfrågor. Om förslaget berör kommunens verksamhet, inte är kränkande och inte redan utretts de senaste tolv månaderna blir det offentligt.

– Vi vill göra det lättare för invånarna att kunna påverka det som händer runt omkring dem. E-förslag är positivt för Västerås stad. Det innebär att våra verksamheter kan få in bra förslag som leder till utveckling och förbättring. Genom att använda invånardialogen som en del i beslutsprocessen får stadens förtroendevalda ett bredare beslutsunderlag, säger Ami Netzler, mångfaldsstrateg, stadsledningskontoret.

Förslag på den digitala anslagstavlan ligger sedan öppna för kommentarer i 90 dagar. Om minst 100 personer ”gillar” förslaget går det automatiskt till berörd nämnd, som måste utreda frågan.

Alla som bor och verkar i Västerås kan skicka in förslag. Det finns inga åldersbegränsningar. Barn och ungdomar kan också skicka in och skriva på förslag.

– E-förslag ger ökad öppenhet och transparens. Alla – invånare, den som lämnat förslaget, politiker och tjänstemän – kan följa e-förslagets gång. Det gör att politiker och tjänstemän ser vilka frågor som engagerar invånarna, säger Ami Netzler.

#mitt021
I sociala medier kan du använda hashtaggen #mitt021 för att dela med dig av dina idéer om hur Västerås kan bli bättre.

Hashtaggen #mitt021 fokuserar på hur du vill att mitt 021 är eller kan vara, där 021 står för Västerås (021 är Västerås riktnummer). Tanken är att du som är aktiv inom sociala medier kan använda #mitt021 för att tala om något som du gillar eller ogillar, visa något du gör eller något du sett på en annan plats som du vill se i Västerås också.

Så vad väntar du på? Dela med dig av dina goda idéer!

Läs mer om e-förslag på vasteras.se


För mer information:

Ami Netzler, Västerås stad, ami.netzler@vasteras.se, 021-39 25 02

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås