Gå direkt till innehåll

Ämnen: Äldreomsorg

På bilden: Jens Almcrantz NCC, Jesper Brandberg och Bengt-Åke Nilsson som klipper band vid invigningen av Öster Mälarstrands äldreboende.

Toppmodernt äldreboende invigt på Öster Mälarstrand

Idag den 16 juni invigdes Västerås nyaste äldreboende på Öster Mälarstrand. - Nu inviger vi ett nytt äldreboende på Öster Mälarstrand med plats för ungefär 100 boenden. Och på sensommaren invigs ytterligare ett äldreboende. Då är många års väntan på plats på boende över. Det är inte utan stolthet och med glädje jag ser detta bli förverkligat, säger Bengt-Åke Nilsson (L), ordförande äldrenämnden.

Öster Mälarstrands äldreboende sett från innergården. Illustration: White arkitekter

Pressinbjudan: Välkommen till första spadtaget för Öster Mälarstrands äldreboende!

Den 3/9 kl. 11.00 tas det första spadtaget för Öster Mälarstrands äldreboende – ett boende för äldre med stort behov av stöd och omvårdnad. Huset som beräknas vara klart i maj 2021, kommer att ha den senaste tekniken för trygghetslösningar och på taket byggs en fin terrass. Spadtaget tas av fastighetsnämndens ordförande Jesper Brandberg (L) och äldrenämndens ordförande Bengt-Åke Nilsson (L).

Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nu är det Nationella Anhörigveckan, som instiftades av Anhörigas Riksförbund 2005. ”Med anhörig menas den som stödjer, hjälper eller vårdar någon i sin närhet på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller vanlig ålderdom – och alla anhöriga, om det så är sambo, förälder, barn, vän eller granne, är varmt välkomna till oss på Anhörigcentrum i Västerås”, säger Mona Eriksson, Anhörigkonsulent.

Visa mer
Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås