Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Södra Källtorps äldreboende

Tisdagen den 28 september inviger Västerås stad äldreboendet i den nya stadsdelen Södra Källtorp. Boendet blir ett av de större i staden med 120 lägenheter och den modernaste tekniken, men också med ett fokus att skapa en fin och stimulerande miljö både ute och inne. Och i trädgården flyttar det snart in några höns.

Media välkomnas till invigning med bandklippning och tårta.

Tid: tisdagen den 28 september kl. 13.30 - 15.00

Plats: Invigningen kommer att hållas i trädgården, på baksidan av Södra Källtorps äldreboende. Gå in genom stora ingången, genom restaurangen och ut till trädgården till vänster.

Program: Invigningen inleds med tal av:

  • Bengt-Åke Nillson (L), äldrenämndens ordförande
  • Jesper Brandberg (L), fastighetsnämndens ordförande
  • Henrik Reimerth, regionschef Hemsö

Vi får sedan vara med på en traditionsenlig invigning med bandklippning, kaffe och tårta och trubadur. Det är dock inte bara de äldre som vill flytta in på Södra Källtorps äldreboende. Under invigningen kommer också de första hönsen att få flytta in i hönsgården!

Vid intresse kan vi göra en rundvandring på ett tomt våningsplan och i en lägenhet. Med på plats för att svara på frågor är Helena Duske och Anna Aldén Sahlin, båda boendestrateger på Västerås stad, Eva Bäckman som är enhetschef för Södra Källtorps äldreboende och Matilda Funkquist Cullinan som är utredare på Västerås stad.

Anmälan: Vi vill begränsa antalet närvarande för att fortsätta att värna om varandra, så meddela gärna din närvaro till Matilda Funkquist Cullinan senast under förmiddagen den 28/9. Tänk också på att hålla avstånd under invigningen.

Varmt välkommen!

Om Södra Källtorps äldreboende

Södra Källtorps äldreboende är byggt i tre våningsplan med 4 hemvister på varje våning. På varje hemvist bor 10 personer. Enheten är färgsatt med färger som gör det lättare för personer med demenssjukdom att orientera sig. I lägenheterna är toalettstol och handfat höj- och sänkbara och taket är förberett med skenor för lyft. Detta för att skapa en så säker och individanpassad miljö som möjligt. Enheten har en trygghetsskapande teknik som programmeras utifrån varje persons individuella behov. Runt Södra Källtorp finns en stor trädgård med lusthus, grillplats, boulebana, hönshus, fruktträd och bärbuskar.

För mer information, kontakta:

Matilda Funkquist Cullinan, utredare, Vård- och omsorgsförvaltningen
matilda.funkquist.cullinan@vasteras.se
Tel: 021-391838

Helena Duske, boendestrateg, Vård och omsorgsförvaltningen
helena.duske@vasteras.se
Tel: 021-39 13 69

Anna Aldén Sahlin, boendestrateg, Vård- och omsorgsförvaltningen
anna.alden.sahlin@vasteras.se
Tel: 021-39 14 51

Eva Bäckman, enhetschef, Södra Källtorps äldreboende
eva.backman@vasteras.se
Tel: 021-39 99 12

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås