Gå direkt till innehåll
Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nyhet -

Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nu är det Nationella Anhörigveckan, som instiftades av Anhörigas Riksförbund 2005. ”Med anhörig menas den som stödjer, hjälper eller vårdar någon i sin familj eller närhet på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller vanlig ålderdom – och alla anhöriga, om det så är sambo, förälder, barn, vän eller granne, är varmt välkomna till oss på Anhörigcentrum i Västerås”, säger Mona Eriksson, Anhörigkonsulent.

Anhörigcentrum kan man bland annat träffa andra som är i en liknande situation, gå kurser, delta i gruppsamtal, eller boka enskilda samtal med en anhörigkonsulent, som har tystnadsplikt. Den hjälp som erbjuds är kostnadsfri.

”Det är många som inte känner till de olika typer av hjälp som finns för oss anhöriga”, säger en av de regelbundna besökarna på Anhörigcentrum. ”Innan jag började besöka Anhörigcentrum var jag ovan att ta hjälp, det tog emot. Men sedan jag varit där och upplevt den goda stämnigen går jag dit så ofta det passar, för att prata med andra, få råd och tips från anhörigkonsulterna, och inte minst för att få mig ett gott skratt tillsammans med de andra deltagarna.”

Varje fredag klockan 13-15:00 är det avkoppling och fika på Anhörigcentrum, ingen föranmälan krävs. Andra återkommande aktiviteter är frukostklubb för män varannan fredag och frukostklubb för kvinnor varannan tisdag. Under hösten 2018 anordnar Anhörigcentrum även aktiviteter som biobesök på Elektra, rekreationsresa till Sätrabrunn, Må bra-kväll och flera temaföreläsningar.

Besöksadress: Nygårdsgatan 12, Västerås.

Du kan nå Anhörigcentrum, för frågor eller bokning av enskilt samtal, via Västerås stads Kontaktcenter på telefon 021-39 27 25, eller via email på anhorigstod@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås