Gå direkt till innehåll
Arosfixarna inför Brandvarnarens dag.
Arosfixarna inför Brandvarnarens dag.

Nyhet -

Arosfixarna hjälper seniorer med kontroll av brandvarnare i samband med Brandvarnarens dag

Den 1 december är det brandvarnarens dag. Arosfixarna i Västerås stad uppmärksammar detta genom att under november och december månad genomföra funktionskontroller av seniorers brandvarnare, i samband med inbokade hembesök.

Arosfixarna överlämnar även ett hjälpmedel för att den enskilde fortsättningsvis ska kunna kontrollera sin brandvarnare själv.

”Hjälpmedlet är ett långt skohorn anpassat för att nå brandvarnarens kontrollknapp, som även går bra att använda som just skohorn. Om det skulle vara så att den enskilde inte har någon brandvarnare, så får de en av oss som vi även hjälper till att sätta upp, utan kostnad. Genom gott förebyggande arbete kan vi stärka våra kunders möjligheter att förebygga och skydda sig mot bränder”, säger Harry Holmquist, en av Arosfixarna.

Brandvarnare och det förlängda skohornet har Västerås stad fått i samverkan med Mälardalens brand och räddningsförbund. Myndigheten for samhällsskydd och beredskap ansvarar för ett ytterligare hjälpmedel, nämligen en tjänst som via sms skickar en påminnelse om att testa brandvarnaren. Påminnelsetjänsten kan aktiveras via följande länk: aktivmotbrand.msb.se

Om Arosfixarna
Personer som är 67 år eller äldre och bosatta i Västerås kan få hjälp av Arosfixarna, oavsett om de hjälper bor hemma eller på servicehus. Arosfixarnas hjälp ersätter inte hemtjänsten utan fungerar som ett komplement. Ring för att boka in en tid för besök av Arosfixarna. Tjänsten är kostnadsfri och man behöver inget biståndsbeslut. Det finns två Arosfixare inom Västerås stad, som har ansvar för olika områden:

Harry Holmquist – Västra stadsdelarna
Per-Arne Nilsson – Östra stadsdelarna
Telefontid: 8.00–16.00
Telefonnummer: 0200-25 90 00

För mer information eller intervju
Sibylla Törnkvist, enhetschef
Förebyggande och bostadsanpassning
Telefon direkt: 021-39 10 67
Sibylla.tornkvist@vasteras.se

Eller

Harry Holmquist och Per-Arne Nilsson
Arosfixare
Telefonnummer: 0200-25 90 00

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås