Gå direkt till innehåll
Framgångsrikt innovationsprojekt firas med kalas på slottet

Pressmeddelande -

Framgångsrikt innovationsprojekt firas med kalas på slottet

Västerås stad ligger i framkant när det gäller att prova ny teknik för äldre. En del av framgången beror på projektet MISTEL, som under tre år har drivits av Västerås stad med stöd från statliga Vinnova. Nu blir MISTEL permanent verksamhet och det firas under en heldag på Västerås slott den 15 februari.

MISTEL ger innovatörer en chans att testa sina idéer för vård och omsorg direkt hos användarna på till exempel ett äldreboende. På så sätt har man större chans att träffa rätt i sin produktutveckling och skapa hjälpmedel som gör nytta.

Projektet har under sina tre år blivit en välkänd testbädd i Sverige och i Norden bland både innovatörer och offentliga organisationer. På sikt kan verksamheten bidra till en bättre vardag för vårdpersonal och äldre, men också till att fler företag etablerar sig i regionen.

Kalas på slottet

Västerås stad firar att projektet permanentas med ett innovationskalas på Västerås slott. Under dagen blir det inspiration, föreläsningar och goda exempel.

Inbjudna är vårdpersonal, testpersoner, tjänstemän, politiker, utvecklingsföretag och innovatörer – kort sagt alla som deltar i utvecklingen av nya innovationer för vård och omsorg i kommunen så att äldre personer och personer med funktionsnedsättning kan må bättre.

Med på kalaset finns bland annat några av de företag som deltagit i projektet samt direktör Eva Sahlén från Sociala nämndernas förvaltning och äldrenämndens ordförande Solveig Nilsson.

Plats: Västerås slott

Dag och tid: Onsdag 15 februari klockan 9.00-16.00

Här finns länkar till MISTELS webbplats och program

För mer information kontakta MISTELs projektledare:

Karin Hedberg, telefon: 021-392614, Elisabeth Kjellin, telefon: 021-391417

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås