Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Måltiden och en hållbar utveckling

Onsdag den 17 september bjuds alla medarbetare, chefer och förtroendevalda i Västerås stad in till en föreläsning om måltiden och en hållbar utveckling. Föreläsarna är några av Sveriges populäraste inom hälsa och miljö.

De drygt 300 deltagarna får lyssna på inspirerande föreläsningar om mat och klimat med Pär Holmgren, tidigare TV-meteorolog, författare och debattör, Staffan Lindberg, koldioxidbantare, författare och ståuppare och Pär Bergkvist, chefredaktör för Magasin Måltid som ätit sig igenom 100 Guide Michelinmärkta restauranger. Moderator är Solveig Sandberg, Västerås stads folkhälsostrateg.

Programmet vänder sig i första hand till de som är involverade i Framtidens mat och som jobbar med mat inom skola eller äldrevård. Men även de som är allmänt intresserade av mat och hälsa är välkomna.

Arrangören Framtidens mat i Västerås arbetar för att erbjuda matgäster inom stadens- och alternativens verksamheter mat som är bra för både hälsa och miljö. Kunskap om matens koppling till miljö och hälsa är viktigt för att skapa en förståelse kring till exempel varför man ska äta ekologiskt, varför man inte ska slänga mat, vilken påverkan maten har på klimatet och hur man skapar en måltid som är trivsam för gästerna.


Dag och tid: 17 september, klockan 8.30–12.00
Plats: Carlforsska skolans scen

För mer information
Mei Jangesjö, miljösamordnare ProAros, 021-39 26 26


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås