Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dags att nominera till Folkhälsopriset 2013

Alla är välkomna att delta och nominera en restaurang i Västerås som serverar ”den goda lunchen på äldreboendet”. Nominering senast den 31 oktober. Prissumman är 20 000 kronor.

Vi söker den goda lunchen, som man mår bra av. Det gäller själva lunchkonceptet och inte en enstaka maträtt.

Det är en självklarhet att måltiden som serveras är god och trivsam, säker och näringsriktig, anpassad till verksamheten, samt tillagad på ett sätt som bidrar till en hållbar utveckling genom att ta mesta möjliga hänsyn till miljön och klimatet.

Ansökan eller nominering senast den 31 oktober 2013.
Ansökan eller nomineringen ska vara tydlig, lättläst och rymmas på en halv A 4-sida med en motivering.

Ansökan skickas med e-post till stadsledningskontor@vasteras.se eller med post till Folkhälsopriset, Stadsledningskontoret, Stadshuset, 722 87 Västerås. Namn, adress, e-post och telefon till en kontaktperson ska uppges.

Juryn gör, utifrån ansökningarna, ett urval av restauranger som besöks. Därefter görs en bedömning. Juryns beslut kan inte överklagas.

Varje människa äter under sin livstid tonvis med mat. För varje individ motsvarar det cirka tio järnvägsvagnar fulla med mat. Vi spenderar tid och pengar på maten. Därför är det viktigt vad vi stoppar i oss.


Mer information:
Solveig Sandberg, folkhälsostrateg, Västerås stad
solveig.sandberg@vasteras.se
021- 39 28 05

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås