Följ Västerås stad

Pressmeddelanden Visa alla 10 träffar

Pressinbjudan: Nu tar vi det första spadtaget för ett trygghetsboende i plusenergihus

Pressinbjudan: Nu tar vi det första spadtaget för ett trygghetsboende i plusenergihus

Pressmeddelanden   •   Jan 17, 2019 09:35 CET

​Byggnationen inom detaljplan 4 på Öster Mälarstrand börjar ta fart och nu tar vi ett första spadtag för kvarteret Hydran, ett stenkast från Mälaren, Kokpunkten och Steam Hotel. Sveafastigheter bygger trygghetsboendet enligt den nya definitionen av plusenergihus där fjärrvärme används istället för bergvärme, vilket är första gången i Sverige.

Västerås i final för att bli årets klimatstad

Pressmeddelanden   •   Jan 26, 2015 16:28 CET

Eskilstuna, Göteborg och Västerås har valts ut till finalister bland fjorton städer i Sverige och går vidare i WWFs klimatutmaning Earth Hour City Challenge 2015. Den 17 mars utses årets svenska klimatstad.

Västerås stad har beviljats pengar för att utveckla samarbeten globalt

Pressmeddelanden   •   Dec 20, 2013 08:51 CET

Västerås stad har ansökt om projektstöd från Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) för att utveckla ett kommunalt partnerskap mellan Västerås stad och staden Jinan i Kina. Nu har Västerås stad fått besked att ansökan har beviljats och att staden kommer att få 273 500 kr för att resa till Jinan under våren 2014 och ta emot en delegation därifrån under hösten 2014.

Västerås stad och VafabMiljö samarbetar med Botswana inom avfallshantering

Pressmeddelanden   •   Sep 13, 2013 08:00 CEST

Lördagen den 14 september besöker en fullmäktigedelegation från Botswanas huvudstad Gaborone ett Återbruk i Västerås stad.