Gå direkt till innehåll
Det trygghetsboende som Sveafastigheter bygger på Öster Mälarstrand består av fyra huskroppar med en innergård avsedd för odling och gemenskap.
Det trygghetsboende som Sveafastigheter bygger på Öster Mälarstrand består av fyra huskroppar med en innergård avsedd för odling och gemenskap.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu tar vi det första spadtaget för ett trygghetsboende i plusenergihus

Byggnationen inom detaljplan 4 på Öster Mälarstrand börjar ta fart och nu tar vi ett första spadtag för kvarteret Hydran, ett stenkast från Mälaren, Kokpunkten och Steam Hotel. Sveafastigheter bygger trygghetsboendet enligt den nya definitionen av plusenergihus där fjärrvärme används istället för bergvärme, vilket är första gången i Sverige.

– Västerås Stad lider av bostadsbrist och behöver öka bostadsbyggtakten ytterligare. Vi har även ambitionen att öka andelen hyresrätter som andel av nyproduktionen. Därför är invigningen av detta byggprojekt med nya hyresrätter alldeles utmärkt, säger Jesper Brandberg, ordförande i fastighetsnämnden.

Trygghetsboenden vänder sig till personer som är över 65 år, och är byggda på ett sätt som främjar tillgänglighet, gemenskap och trygghet. Intresserade kan själva ställa sig i kö, som till en vanlig hyresrätt. För fastighetsägare som driver trygghetsboenden finns det ersättning att ansöka om hos Västerås stad.

Program

Tid: Fredagen den 18 januari kl. 12.15 – 13.30

Plats: Kvarteret Hydran på Öster Mälarstrand, se karta nedan.

Kl. 12.15 samlas vi i ett uppvärmt tält i kvarteret Hydran på Öster Mälarstrand där vi hälsas välkomna av Sveafastigheter. Därefter bjuder Sveafastigheter på lunch. En food-truck finns på plats för att servera hamburgare.

Kl. 12.45 serveras kaffe medan Sveafastigheter berättar om trygghetsboendet i kvarteret Hydran.

Kl. 12.55 berättar kommunalrådet och fastighetsnämndens ordförande Jesper Brandberg om utvecklingen på Öster Mälarstrand.

Därefter går vi ut och tar ett första spadtag på byggplatsen.

Välkommen! 

Ämnen

Regioner


Stadsdelen Öster Mälarstrand har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande bostadsområde på ett av Västerås mest attraktiva platser. Vi strävar efter att ständigt utmana med nya innovativa idéer för att ge både dagens och morgondagens västeråsare det allra bästa.

Läs mer på www.vasteras.se

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås