Gå direkt till innehåll

Ämnen: Socialtjänst

Västerås stad erbjuder en digital och en musikalisk föreläsning under Tillsammansveckan

Västerås stad erbjuder en digital och en musikalisk föreläsning under Tillsammansveckan

Tillsammansveckan för psykisk hälsa är en uppmärksamhetsvecka för psykisk hälsa i Västmanland under vecka 41. Då arrangerar Västerås stads förebyggarcentrum och Region Västmanland, tillsammans med Livsviktiga snack och organisationen Suicide Zero, en digital föreläsning för vuxna med 9–12-åringar i sin närhet. Anhörigcentrum arrangerar en musikalisk föreläsning om livet med autism.

Fler gode män till Västerås stad

Överförmyndarenheten inom Västerås stad lanserar i dagarna sin kampanj ”för behov som berör.” Målet är att locka fler att bli gode män.
-Det är många i samhället som behöver hjälp, till exempel med att kontakta myndigheter, se till att de får rätt vård eller hjälp att betala räkningar. Genom att bli god man kan du spela en viktig roll i dessa människors liv, säger Fredrik Eriksson, jurist vid Ö

”God man – för behov som berör”

Överförmyndarenheten inom Västerås stad har i dagarna lanserat sin kampanj ”för behov som berör.” Målet är att locka fler att bli gode män.
-Det är många i samhället som behöver hjälp, till exempel med att kontakta myndigheter, se till att de får rätt vård eller hjälp att betala räkningar. Genom att bli god man kan du spela en viktig roll i dessa människors liv, säger Fredrik Eriksson, jurist v

Smittspridningen ökar – Västerås stad uppmanar till omtänksamt avstånd

Det är just nu en ökad smittspridning i samhället. Vissa enheter inom vård och omsorg i Västerås stad har ansträngt läge och hög sjukfrånvaro.
– Vi bedömer inte att vi behöver gå upp i stabsläge just nu men vi hanterar frågan genom att löpande stämma av lägesbilden i våra verksamheter och är beredda att fatta beslut om så skulle krävas. Vi har tät kontakt med regionen för att samverka på bäst

Arkitekt: ET-Cetera. Karl Trangärd har gjort illustrationen

Nu byggs Socialtjänstens hus i Västerås

Alla socialkontor kommer att samlas i Socialtjänstens hus i centrala Västerås. Socialkontoren blir lättare att hitta och kan ge bättre service samtidigt som socialtjänsten får en bättre arbetsmiljö. Bygget kommer att påbörjas under 2020 och huset beräknas stå färdigt 2021. Huset kommer att ligga på Sigurdsgatan 23 och kommer att byggas och ägas av Hemfosa Fastigheter AB, som blir hyresvärd.

Kampanj mot tvångsgifte och utbildning om könsstympning

Sommarlovet närmar sig och då ökar risken för att barn kan komma att giftas bort då de reser till sina hemländer. Därför genomför Västerås stad tillsammans med Länsstyrelsen Västmanland en informationskampanj som riktar sig till de som i sitt yrke möter barn i riskzonen. Kampanjen vill också nå ungdomar med information om vart man kan vända sig om man känner oro för sig själv eller en kompis.

Fortsatt mötesplats för utsatta EU-medborgare

Västerås stad har beslutat att tillsammans med Västerås stadsmission och Svenska kyrkan i Västerås fortsätta verksamheten med mötesplats för utsatta EU-medborgare. Dessutom utökas verksamheten för att möta det stora behovet.

Extra akutplatser för hemlösa under vintern

Individ- och familjenämnden i Västerås stad har beslutat att inrätta fem extra akutplatser för hemlösa. Det innebär att det nu finns totalt 20 mot tidigare 15 akutplatser under vintern. Platserna finns tillgängliga från 1 november.

Invigning av Öppenvårdens ny lokaler på Sigurdsgatan

Politiker, beställare, samverkanspartners och media är inbjudna att ta del av invigningen av Öppenvårdens nya lokaler på Sigurdsgatan. Vi kommer att presentera våra verksamheter och medarbetare och öppna upp för möjligheten att ställa frågor. Datum och tid: Onsdagen den 28 januari klockan 13.00–16.00. Klockan 14.30 sker invigningsceremonin. Plats: Sigurdsgatan 21 i Västerås.

Öppet hus på Missbruksmottagningen

Den 30 augusti har Missbruksmottagningen Öppet hus, för att visa sina nya lokaler och berätta om verksamheten. Media och västeråsare hälsas välkomna!

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås