Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Fortsatt mötesplats för utsatta EU-medborgare

Västerås stad har beslutat att tillsammans med Västerås stadsmission och Svenska kyrkan i Västerås fortsätta verksamheten med mötesplats för utsatta EU-medborgare. Dessutom utökas verksamheten för att möta det stora behovet.

- Vi är glada att vi även i år hittat en lösning under den kalla delen av året, för de utsatta EU medborgare som befinner sig i staden, säger Ann-Louise Molin Östling som är Individ och familjenämndens ordförande. I år har vi även en spännande utveckling av partnerskapet som blir tredelat mellan stadsmissionen, Svenska kyrkan och Västerås stad.

På mötesplatsen får EU-medborgare möjlighet att sköta hygien och tvätt. Här finns också enklare förtäring och varma kläder med mera, tack vare stöd från bidragsgivare. Mötesplatsen ligger i gästhamnen i Västerås och kommer att vara öppen två timmar per dag vardagar till den sista mars i vår, med start 1 november.

Förra vintern stod det klart att behovet var större än väntat och det gör att Västerås stad nu utökar medlen så att de täcker ersättning för 0,75 tjänst som samordnare från förra årets halvtid, samt lokalkostnaden. Dessutom kompletteras verksamheten med en mobil lokal i anslutning till mötesplatsen, för att möta det stora behovet. Den kommer att användas för tvätt, dusch m.m. Västerås stad Mottagning Individ och familj erbjuder information, råd och vägledning till besökarna.

Mötesplatsen drevs redan förra året som ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) mellan Västerås stad och Västerås stadsmission. Nu går också Svenska kyrkan i Västerås in som partner och bidrar med medel. Västerås stadsmission står för planeringen av det dagliga arbetet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås