Följ Västerås stad

Pressmeddelanden Visa alla 6 träffar

En ansökan för friskt och levande vatten i Västerås

En ansökan för friskt och levande vatten i Västerås

Pressmeddelanden   •   Apr 17, 2015 09:05 CEST

Västerås stad och Mälarenergi har skickat in en ansökan om EU-bidrag för åtgärder som ska leda till en friskare och mer levande Mälaren. Åtgärderna är flera och ska bidra till bättre vattenkvalitet i Västeråsfjärden samt skapa möjligheter för fisk och fauna att vandra i Svartån.

Trädfällning i Vasaparken

Pressmeddelanden   •   Mar 21, 2014 14:46 CET

Med början den 26 mars kommer ett tiotal träd i Vasaparken att fällas. Träden är i dåligt skick och har angripits av röta eller har skadade rotsystem. Flera av träden är över 100 år gamla.

Västerås stad har beviljats pengar för att utveckla samarbeten globalt

Pressmeddelanden   •   Dec 20, 2013 08:51 CET

Västerås stad har ansökt om projektstöd från Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) för att utveckla ett kommunalt partnerskap mellan Västerås stad och staden Jinan i Kina. Nu har Västerås stad fått besked att ansökan har beviljats och att staden kommer att få 273 500 kr för att resa till Jinan under våren 2014 och ta emot en delegation därifrån under hösten 2014.

Västerås stad tar fram handlingsplan för kemikalier

Pressmeddelanden   •   Apr 11, 2013 10:49 CEST

Västerås stads kommunstyrelse har beslutat ta fram en handlingsplan för kemikalier. Syftet är att staden ska minska den egna kemikalieanvändningen och arbeta för en giftfri miljö i Västerås.

Bilder 1 träff

Dammen vid Falkenbergska kvarnen i Västerås där en faunapassage planeras.

Dammen vid Falkenbergska ...

Västerås stad och Mälarenergi har skickat in en ansökan om EU-bidrag för åtgärder som ska leda till en friskare och mer levande Mälaren. ...

Licens Creative Commons erkännande
Fotograf/Källa Michael Wzdulski
Ladda ner
Storlek

10,1 MB • 5184 x 3456 px

Dokument 1 träff

Program Envisions 07

Program Envisions 07

Dokument   •   2007-10-04 21:01 CEST

Hållbara kommuner ger hållbara regioner. Sveriges största mötesplats för alla som arbetar med hållbar utveckling. Under Envisions medverkar ett antal föreläsare från både näringsliv, offentlig sektor och enskilda organisationer. Miljöminster Andreas Carlgren är en av talarna.