Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Seminarium om Svartådalen – för fortsatt utveckling av landsbygd och vattenmiljö

Den 3 maj arrangerar Skultuna kommundelstjänst ett seminarium om Svartådalen och Svartån. Seminariet riktar sig till politiker och tjänstemän inom Västerås stad samt andra intressenter som arbetar med frågor som berör Svartådalen.

– Syftet med seminariet är att öka och bredda kunskapen om det arbete som görs i Svartådalen för att utveckla och skapa en levande landsbygd med en attraktiv besöksnäring. Ytterligare ett syfte är att utveckla vattenmiljön i hela Svartån, från Norberg till Mälaren, för vattenlevande djur och fiskar samt att förbättra vattenkvaliteten, enligt miljökvalitetsnormen, säger Eva Kassle, förvaltningschef, Skultuna kommundelstjänst.

Program
12.30 Lunch vid grillen vid Sågdammen
Vägbeskrivning: Kör Västeråsvägen genom Skultuna, ta av till höger in på Tibblevägen.
Fortsätt 1300 meter och sväng vänster. Därefter är det cirka 100 meter till Sågdammens parkering.
Vi kommer att promenera efter Svartån mot Jädra och tillbaka till grillplatsen där det blir information och möjlighet att ställa frågor.
Guider är Gert Eriksson och Göran Stahre.

Efter lunchen fortsätter seminariet i Skultunagården, Tibblevägen 1 i Skultuna, där deltagarna kommer att berätta om sitt arbete och intresse för Svartådalen.

– Vår förhoppning med dagen är att vi ska utbyta erfarenheter och också skapa förutsättningar för fortsatt samverkan i arbetet med Svartådalen och Svartån, säger Eva Kassle.


För mer information
Eva Kassle, förvaltningschef, Skultuna kommundelstjänst, 021-39 21 21, eva.kassle@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås