Följ Västerås stad

Pressmeddelanden Visa alla 6 träffar

Elbilsutmaningen - en samlad kraft inom Västerås Klimatutmaning

Elbilsutmaningen - en samlad kraft inom Västerås Klimatutmaning

Pressmeddelanden   •   Maj 20, 2010 15:16 CEST

Elbilsutmaningen är en del av Västerås Klimatutmaning. Klimatutmaningen går ut på att skapa ett gemensamt fungerande forum för organisationer och företag i Västerås att tillsammans utveckla sitt miljöarbete. Den 20 maj samlade Elbilsutmaningen ett 50-tal aktörer till ett frukostmöte för att utreda hur de kan vara med och påverka och utveckla morgondagens elfordon och infrastruktur i Västerås.

Media no image

Kommuner samlas för att skapa ett hållbart samhälle

Pressmeddelanden   •   Nov 20, 2007 06:57 CET

På torsdag samlas många av Sveriges kommuner och landsting för att lyssna och lära sig att utveckla nya hållbara metoder. Mötesplatsen är Envisions i Västerås där Miljödepartementet är en av medarrangörerna. Miljöministern Andreas Carlgren är huvudtalare.

Andreas Carlgren på Envisions i Västerås

Andreas Carlgren på Envisions i Västerås

Pressmeddelanden   •   Nov 14, 2007 08:03 CET

Miljöministern Andreas Carlgren medverkar på Envisions den 23 november och talar kring Sverige som ett ledande land när det gäller hållbar utveckling.

Media no image

Bristande kunskap ett hinder för miljöanpassad offentlig upphandling

Pressmeddelanden   •   Nov 05, 2007 07:54 CET

Idag uppgår den offentliga upphandlingen till 400 miljarder kronor per år, varav en tredjedel utgörs av kommunernas och landstingens inköp. Det finns ett stort behov av praktisk, konkret hjälp med att ställa miljökrav. Bristande kunskap om hur miljökrav kan ställas är ett av de största hindren för en miljöanpassad offentlig upphandling.

Nyheter 2 träffar

Media no image

Folkets förslag blir verklighet

Nyheter   •   Okt 14, 2016 08:41 CEST

Under drygt ett år har invånarna i Västerås kunnat lämna in idéer på stadens webbplats. Idéerna har varit många och varierade, allt från odling i vägrenar till nya stadsbelägna lekparker. Nu har några av idéerna blivit verklighet.

Västerås kan bli Sveriges miljöbästa kommun 2016

Västerås kan bli Sveriges miljöbästa kommun 2016

Nyheter   •   Jun 20, 2016 09:07 CEST

Västerås är en av tio kommuner som har chansen att erövra titeln Sveriges Miljöbästa kommun 2016. Den 29 juni offentliggörs vinnaren. Bakom utmärkelsen står tidningen Aktuell Hållbarhet som för åttonde året i rad granskar och rankar kommunernas miljöarbete.