Gå direkt till innehåll
Illustrationen visar den nya lagerbyggnaden på Hacksta industriområde. Foto: MG Real Estate
Illustrationen visar den nya lagerbyggnaden på Hacksta industriområde. Foto: MG Real Estate

Pressmeddelande -

Internationell fastighetsutvecklare investerar i Västerås

Västerås stad har godkänt bygglov för en stor lagerbyggnad på Hacksta industriområde. Fastigheten kommer rymma kontor och lager för ett expansivt Västeråsbolag.

Den internationella fastighetsutvecklaren MG Real Estate kommer att bygga en lagerbyggnad på hela 34 862 kvm i en 240 meter lång byggnadskropp. Byggnaden kommer rymma kontor och lager för Västeråsbolaget Twisthake som behöver större ytor för sin verksamhet. I fastigheten kommer även andra företag erbjudas utrymme.

- Det är mycket glädjande för Västerås att en internationell aktör som MG Real Estate väljer att satsa i Västerås och därmed kan erbjuda det lokala tillväxtbolaget Twistshake den fastighetslösning de behöver. Västerås har hög arbetslöshet och behöver mer instegsjobb. Lager- och logistik tillför denna typ av arbeten, säger Torbjörn Bengtsson, etableringschef på Invest Västerås, Västerås stads näringslivsenhet.

MG Real Estate har sitt huvudkontor i Belgien och har verksamhet i hela Europa. Byggnationen förväntas påbörjas under våren och stå klart 2024.

- När vi fick möjligheten att förvärva denna tomt i Västerås så slog vi till omedelbart. Siten ligger i en logistisk hotspot. Mälarregionen är en huvudkorridor för godstransporter, det är lätt att nå Stockholm, Göteborg och Oslo via E18 och E20 och det finns hamn, tåg och flyginfrastruktur i närheten. Vi är mycket glada att ha tecknat ett långsiktigt hyresavtal med ett mycket starkt företag. Vi ser fram emot att välkomna Twistshake till vår toppmoderna “state-of-the-art" byggnad inom hållbarhet, säger Anton van Vlerken, CCO Europe MG Real Estate.

Nu möjliggörs expansion samt fler arbetstillfällen
E-handelsföretaget Twistshake är aktiva inom främst baby- och barnsegmentet. Den nya anläggningen kommer möjliggöra fortsatt expansion och behovet av ytterligare kontor och lagerutrymmen.

- Vi ser fortsatt stark tillväxt och är glada att vi tillgodosetts lokaler anpassade för vår verksamhet som tidigare varit svårt i Västerås. Vi ser fram emot att kunna skapa fler arbetstillfällen och fortsätta vår utveckling i vår hemstad Västerås, säger Camillo Eriksson, CEO och co-founder på Twistshake


MG Real Estate
MG Real Estate är en europeisk fastighetsutvecklare av logistik, kontor, butiker och bostadsfastigheter. Företaget har sitt huvudkontor i Belgien och verksamhet i hela Europa.

Twistshake
Twistshake utvecklar och säljer innovativa babyprodukter med fokus på funktion och snygg design. Företaget startade 2014 och har sitt huvudkontor och lager i Västerås.


Kontaktpersoner

Invest Västerås
Torbjörn Bengtsson, etableringschef Invest Västerås
072-143 92 08, Torbjorn.bengtsson@vasteras.se

MG Real Estate
Anton Van Vlerken, CCO Europe, MG Real Estate
+31-6 50 49 94 64 avv@mgrealestate.eu

Twistshake
Camillo Eriksson, CEO & CO-Founder, Twistshake
076 - 176 01 40, camillo.eriksson@twistshake.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås