Gå direkt till innehåll
Illustrationen avser Expandias nya huvudanläggning: Foto Expandia
Illustrationen avser Expandias nya huvudanläggning: Foto Expandia

Pressmeddelande -

Expandia expanderar i Västerås

Västeråsföretaget Expandia, ett av Nordens största uthyrningsföretag av flyttbara lokaler (så kallade moduler), har beslutat att bygga sin nya huvudanläggning på det nya verksamhetsområdet vid avfarten till Irsta. Bolaget köper verksamhetsmarken av Västerås stad.


Expandia befinner sig i en expansionsfas och för att möjliggöra den ska bolaget uppföra ett nytt huvudkontor tillsammans med utökade lagerlokaler samt väl tilltagna lagringsytor för sina produkter.

- Som ett led i vårt cirkulära arbete behöver vi öka kapaciteten för renovering av våra äldre produkter, vilka löpande behöver uppdateras för att möta nya krav och regler. Därav planerar vi att bygga en mindre ”fabrik” som rationellt och effektivt ska ge oss goda möjligheter att ständigt hålla våra produkter moderna och regelrätta. Säger vd Jonas Wallstedt på Expandia.

- Det är glädjande att Expandia fortsätter att investera i Västerås. Det blir ett viktigt inslag i Västerås näringsliv samt en positiv bidragsgivare till lokalsamhället genom bolagets olika hållbarhetssatsningar, säger Staffan Jansson, kommunstyrelsens ordförande.

Expandia bildades 1989 och erbjuder hyra av nyckelfärdiga flyttbara lokaler för kontor, skolor, förskolor och boenden med verksamhet i hela Norden. År 2008 flyttade bolaget sitt nuvarande huvudkontor till Hässlö i Västerås och har sedan dess expanderat verksamheten kraftigt. År 2022 hade Expandia en omsättning på 1,3 miljarder med god lönsamhet.

Beslut om markförsäljning fattades av Kommunfullmäktige den 7 mars.

Kontaktpersoner:

Torbjörn Bengtsson, etableringschef Västerås stad
Torbjorn.bengtsson@vasteras.se
072-143 92 08

Jonas Wallstedt, vd Expandia
jonas.wallstedt@expandia.se
070-521 36 96

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås