Gå direkt till innehåll
Huvudentré till Socialtjänstens hus på Sigurdsgatan 21
Huvudentré till Socialtjänstens hus på Sigurdsgatan 21

Pressmeddelande -

Nu inviger vi Socialtjänstens hus

Välkommen till invigningen av Socialtjänstens hus. I det nybyggda huset på Sigurdsgatan 21 samlar vi från 1 februari cirka 400 medarbetare från de flesta av socialtjänstens verksamheter som fram till nu funnits på olika adresser i Västerås. Tillsammans skapar vi nu En Socialtjänst. Huset ska vara en naturlig plats i samhället där alla ska känna sig välkomna. Här ger vår samlade kompetens insatser av hög kvalitet för västeråsarnas bästa.

- Jag ser jättemycket fram emot att huset nu är färdigt och att det är specialanpassat för vår verksamhet. Vi skapar en attraktiv plats för engagemang, flexibilitet och samarbete. I grannhuset finns stora delar av öppenvården vilket ger oss ökade möjligheter till nära samarbete även med den delen av förvaltningens verksamheter, säger Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande Individ- och familjenämnden.

Praktiskt kring invigningen
Datum:
31 januari 2022
Tid: 14.00
Var: Västerås stads Facebooksida. https://www.facebook.com/vasteras.
Med anledning av smittspridningen i samhället och de restriktioner som finns har vi valt att sända invigningen live via Facebook istället.

Talare: Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande Individ- och familjenämnden. Hans Näslund, direktör Teknik- och fastighetsförvaltningen. Ilija Batljan, VD SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) och Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden

Media hälsas välkomna till Socialtjänstens hus efter invigningen klockan 15.00 för intervjuer med nyckelpersoner från byggprojektet och Västerås stad. Utifrån de restriktioner som gäller och med hänsyn till er och de som är på plats i huset för att göra klart för inflytt kommer vi inte att erbjuda en rundvandring i lokalerna utan bifogar istället rörligt material som ni får använda. Staden anges som avsändare.

Från beslut till Socialtjänstens hus
I maj 2014 fattade kommunfullmäktige beslutet om att utreda möjligheten om att samla all myndighetsutövning i ett hus. Det följdes av ett beslut i individ- och familjenämnden i mars 2015 där nämnden gav fastighetskontoret i uppgift att utreda frågan och ge förslag på genomförande. 2017 utlyser staden en tävling om att socialtjänsten behöver nya lokaler. Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) vinner tillsammans med arkitekten ET Cetera tävlingen med sitt förslag. 2019 är det klart att det blir NCC som bygger.

- Vi är oerhört glada och stolta över att från utveckling av egen mark till byggnation nu äntligen ser Socialtjänstens Hus invigas. Den här resan har varit ett fantastiskt samarbete med Västerås Stad och NCC. Nu står här en hållbar fastighet med egen energiförsörjning som är miljöklassad enligt Miljöbyggnad Silver färdig, säger Ilija Batljan, VD SBB.

- Det här projekt är vi stolta över! I samverkan med SBB, våra samverkansentreprenörer och Västerås stad har vi på ett bra sätt hanterat projektets utmaningar, vilket gör att vi nu kan överlämna en högkvalitativ och hållbar byggnad med bra arbetsplatser i ett fantastiskt läge, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås