Gå direkt till innehåll

Ämnen: Beroendefrågor

Lyckad samverkansform går på export

Individ- och familjenämnden skapade 2012 en ny samverkansform, Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP), för att driva dagverksamhet för utsatta invånare. Man ville hitta en modell för att ta tillvara och förstärka parternas starka sidor när civilsamhället och kommunen arbetar tillsammans. Nu har det utvärderats och förvaltningen slår fast att det har blivit en framgång.

Extra akutplatser för hemlösa under vintern

Individ- och familjenämnden i Västerås stad har beslutat att inrätta fem extra akutplatser för hemlösa. Det innebär att det nu finns totalt 20 mot tidigare 15 akutplatser under vintern. Platserna finns tillgängliga från 1 november.

Invigning av Öppenvårdens ny lokaler på Sigurdsgatan

Politiker, beställare, samverkanspartners och media är inbjudna att ta del av invigningen av Öppenvårdens nya lokaler på Sigurdsgatan. Vi kommer att presentera våra verksamheter och medarbetare och öppna upp för möjligheten att ställa frågor. Datum och tid: Onsdagen den 28 januari klockan 13.00–16.00. Klockan 14.30 sker invigningsceremonin. Plats: Sigurdsgatan 21 i Västerås.

Fritidsgårdar mot droger

Nästa vecka startar Västerås stads fritidgårdar en slogantävling för att ta fram ett budskap som ytterligare ska visa fritidsgårdarnas ställningstagande mot droger.

Barn som växer upp i familjer med missbruk uppmärksammas

Vecka 7 är nationell uppmärksamhetsvecka för barn som växer upp i familjer med missbruksproblematik. Västerås stad uppmärksammar denna vecka bland annat genom en kostnadsfri fortbildning i ämnet till personal som arbetar med barn och unga i Västerås.

Västerås stad är med och sprider TÄNK OM-kampanjen

Under december sprids TÄNK OM-kampanjen nationellt och lokalt. På lokal nivå samarbetar nätverken Tryggare i city, Västerås citysamverkan, Ung i city, och Mälardalens högskola tillsammans med Förebyggarcentrum för att bredda kampanjen.

Öppet hus på Missbruksmottagningen

Den 30 augusti har Missbruksmottagningen Öppet hus, för att visa sina nya lokaler och berätta om verksamheten. Media och västeråsare hälsas välkomna!

Västerås med i ett nationellt utvecklingsarbete mot narkotika på krogen

Sveriges regering har utsett Västerås stad att delta i ett nationellt utvecklingsarbete för narkotikaprevention. Staden har också fått ett startkapital för satsningen på förebyggande arbete mot narkotika. Medlen kommer från MOB - Mobilisering mot narkotika, regeringens narkotikapolitiska samordnare. MOB har under flera år drivit ett utvecklingsarbete för att höja kompetensen inom området ”narko

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås