Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fritidsgårdar mot droger

Nästa vecka startar Västerås stads fritidgårdar en slogantävling för att ta fram ett budskap som ytterligare ska visa fritidsgårdarnas ställningstagande mot droger.

– Vi tror på att involvera ungdomarna i vår slogan. Under tävlingen kan vi utbilda i riskerna med narkotika och i slutändan får vi en slogan som talar till unga eftersom den är gjord av ungdomar, säger Charlotte Kvarnström, enhetschef på fritid och förebyggande.

Alla som är mellan 13 och 18 år kan vara med och tävla. Tävlingen pågår mellan den 18 augusti och den 31 augusti. Vinnaren belönas med ett presentkort på 1 000 kronor för aktiviteter via Västerås turistbyrå. Tävlingsbidraget lämnas in till närmsta fritidsgård enskilt, i grupp eller från hela fritidsgården tillsammans.

Mer information om tävlingen, tävlingsregler och bidragslappar finns på fripunkt.se, vasteras.se eller närmsta fritidgård.

En del av manifestationen Möt myterna
Det vinnande bidraget kommer att presenteras under kulturnatten den 20 september, då fritidsgårdarna tillsammans med bland annat stadens samordning gällande alkohol- och narkotikaprevention och elevsociala team samt Irisverksamheten, områdessamordnare och Here4U manifesterar mot droger under namnet Möt myterna – om cannabis och spice. Under kvällen kommer det finnas tält, information, tävlingar, give aways och andra aktiviter att delta i. Även polisen och RNS kommer finnas på plats. Det är första året som alla dessa verksamheter går ihop under kulturnatten för att visa ett gemensamt ställningstagande.

För mer information:

Fritidsgårdar mot droger
Charlotte Kvarnström, enhetschef, Fritid och förebyggande, 021-39 24 75, charlotte.kvarnström@vasteras.se

Manifestationen Möt myterna
Mariana Hede, samordnare alkohol- och narkotikaprevention, Fritid och förebyggande, 021-39 27 56, mariana.hede@vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås