Gå direkt till innehåll

Ämnen: Samhälle

På Lillåudden går de boende samman för att hålla närområdet rent.

Lennart och grannarna städar Lillåudden

Boende på Lillåudden plockar skräp för att hålla området rent. Genom ett e-förslag som godkänts har de fått hjälp av Västerås stad med att få upp skyltar vid infarterna till området, som berättar om insatsen.

Foto: Romus Ramström.

Bandyfinalerna stannar i Västerås 2025 och 2026

Nu står det klart att samarbetet mellan Svenska Bandyförbundet och Västerås stad fortsätter då parterna kommit överens om att Bandyfinalerna stannar i Västerås i ytterligare två år. 2025 och 2026 kommer återigen dam-, herr- och juniorfinalerna att avgöras i ABB Arena Syd – Sveriges största inomhusarena för bandy.

Inbjudan - Informationsmöte om planerad våtmark

Inbjudan - Informationsmöte om planerad våtmark

Teknik- och fastighetsförvaltningen vid Västerås stad bjuder in allmänhet och media till ett informationsmöte om den planerade våtmarken mellan Rönnby och Önsta Gryta. Mötet hålls måndag 13 maj kl 18.00 – ca 19.30 i Rönnbyskolans matsal, adress: Släggkastargatan 13

Foto: Västerås stad

Gula vänskapsbänkar i Västerås: ett hej räddar liv.

Vänskapsbänken är symbolen för mod och acceptans. Att tala om hur man mår. Ett samtal läker och stärker, skänker ljus och hopp. Att våga prata om psykisk ohälsa, människa till människa. Ditt hej räddar liv.
”Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå. Alla människors möte borde vara så” skriver Hjalmar Gullberg i sin dikt Människors möte. Med de gula bänkarna skapar vi en plats för människor

Ny chans att bli en del av Västerås frivilliga resursgrupp

​Västerås frivilliga resursgrupp, FRG, gjorde skäl för sitt namn i samband med den stora skogsbranden i Västmanland. Nu finns det en chans att bli en del av Västerås frivilliga resursgrupp. Torsdagen den 1 september startar en ny omgång av grundutbildningen. Inför utbildningen hålls informationsmöten i Västerås stadshus, torsdag 18 augusti och måndag 22 augusti, båda gångerna klockan 18.

Mångfaldsfest på Bäckby!

På torsdag 19 maj är det fest på Bäckby torg, en mötesplats för människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Från kl 17 till 19.30 blir det musik och dans, aktiviteter, mingel och mat. För de små finns hoppborg, ansiktsmålning och ponnyridning. Festen arrangeras av Västerås stad, Nätverket Bäckby-Skälby och Mimer, tillsammans med verksamheter och föreningar i området.

Västerås i final för att bli årets klimatstad

Eskilstuna, Göteborg och Västerås har valts ut till finalister bland fjorton städer i Sverige och går vidare i WWFs klimatutmaning Earth Hour City Challenge 2015. Den 17 mars utses årets svenska klimatstad.

Nya städbloggare fortsätter kampen mot nedskräpningen

Den här veckan tar Elin Östling och Maria Dag över uppgiften som Västerås stads städbloggare. Under sju veckor i sommar kommer de att städa bort skräp, prata skräp med västeråsarna och blogga om skräp. Huvudsyftet med projektet är att engagera, väcka debatt och på sikt ändra attityderna till nedskräpning.

Är hälsa bara för de rika?

Är hälsa bara för de rika?

Är hälsa en livsstil som endast är tillgängligt för en klick välbärgade människor? Zarah Öberg, grundare till sajterna Pigga Barn och Kostkoll är en av talarna på Envisions den 22 och 23 november i Västerås.

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås