Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mångfaldsfest på Bäckby!

På torsdag 19 maj är det fest på Bäckby torg, en mötesplats för människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Från kl 17 till 19.30 blir det musik och dans, aktiviteter, mingel och mat. För de små finns hoppborg, ansiktsmålning och ponnyridning.

Festen arrangeras av Västerås stad, Nätverket Bäckby-Skälby och Mimer, tillsammans med verksamheter och föreningar i området. Samordnare för festen är Anette Carlsson, Västerås stad, och hon ser att fester som den här är viktiga för en stadsdel.

– De utgör forum där många olika människor kan mötas över gränserna och mingla med sina grannar och andra, säger Anette Carlsson. Även verksamheter och föreningar får en möjlighet att träffa varandra och visa upp sig. Allt sådant är viktigt för det sociala ”kittet” och ger positiva ringar på vattnet i många led.

Sedan årsskiftet jobbar Anette Carlsson i team med Ditte Lundberg på Västerås stad som stadsdelssamordnare för de västra stadsdelarna. Året om samproduceras många olika sorters evenemang och aktiviteter runt om i stadsdelarna och efter nästan elva år i yrket är det här långt ifrån den första stadsdelsfesten Anette är med och arrangerar. Men i år är första gången hon är med och arrangerar festen på Bäckby.

– Det är kul, för det känns verkligen att vi är många som gillar och bryr oss om Bäckby, säger Anette Carlsson. Det nätverkas för fullt och det känns att både boende, företagare och verksamheter är laddade för att få mötas och visa upp allt positivt som finns här på Bäckby.


För mer information om Bäckby torgfest eller 
Västerås stads arbete i de västra stadsdelarna, kontakta:

Anette Carlsson, stadsdelssamordnare, Västerås stad, tel: 021-39 23 34.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås