Gå direkt till innehåll

Ämnen: Kulturpolitik

Fira Arkeologidagen på Anundshög

Fira Arkeologidagen på Anundshög

Söndagen den 25 augusti klockan 10.00-16.00 är det dags igen för Arkeologidagen på Anundshög. Arkeologidagen är en kostnadsfri temadag för hela familjen med aktiviteter som speglar järnåldern och medeltiden. Ta chansen att fördjupa dig i Sveriges kulturhistoria och arkeologins värld.

Nya Sätra bebott sedan länge

Nya Sätra bebott sedan länge

Urtida boplatser från svunna generationer. I Västerås nya hållbara stadsdel har människor byggt och brukat sedan tusen år. Nu tar dagens Sätrabor vid där de förra slutade.
I Sätra finns fortfarande spåren kvar av de första invånarna. I dagarna har en ny informationstavla om forna tiders Sätrabor kommit på plats i området. Västerås stad betonar vikten av Sätra som plats i ett historiskt perspekt

Helena Reinedahl har lång erfarenhet inom biblioteksverksamhet och tillträder som ny bibliotekschef den 22 juli.

Helena Reinedahl blir Västerås nya bibliotekschef

Helena Reinedahl tillträder som ny chef för Västerås stadsbibliotek den 22 juli. Med 20 års erfarenhet inom biblioteksverksamhet ser hon fram emot att bidra till utvecklingen av stadens bibliotek och att främja både individuella och samhälleliga framsteg.

Kulturfestivalen Berget. Line-up för kvällen.

Festivalen Berget tar plats på Spårharpan

Fredag den 14 juni är det dags för unga musiker att inta scenen på Spårharpan i Västerås i samband med kulturfestivalen Berget. Festivalen som lockat musikintresserade sedan 2019 är unik då den arrangeras av ungdomar, för ungdomar.

Fotograf: Henrik Mill

Västerås stad satsar på att bli en mer händelserik kommun

Under onsdagens kommunstyrelsesammanträde antogs en ny riktlinje för möten och evenemang. Den nya riktlinjen markerar en ambitiös satsning för att göra Västerås till en kommun rik på händelser och evenemang. Västerås ska vara det självklara valet för arrangörer och upplevas som en professionell och samarbetsvillig kommun.
Arrangemang, såsom möten och evenemang, bidrar till stolthet bland invåna

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås