Gå direkt till innehåll
Helena Reinedahl har lång erfarenhet inom biblioteksverksamhet och tillträder som ny bibliotekschef den 22 juli.
Helena Reinedahl har lång erfarenhet inom biblioteksverksamhet och tillträder som ny bibliotekschef den 22 juli.

Pressmeddelande -

Helena Reinedahl blir Västerås nya bibliotekschef

Helena Reinedahl tillträder som ny chef för Västerås stadsbibliotek den 22 juli. Med 20 års erfarenhet inom biblioteksverksamhet ser hon fram emot att bidra till utvecklingen av stadens bibliotek och att främja både individuella och samhälleliga framsteg.

– Jag ser jättemycket fram emot att börja jobba i Västerås stad, och att arbeta med hur biblioteken kan fortsätta vara angelägna i framtiden och bidra till utveckling för såväl individen som samhället. Men först och främst ser jag fram emot att lära känna verksamheten – och Västerås. Jag har hört och sett mycket gott om kulturverksamheten, säger Helena Reinedahl.

Helena har jobbat med många olika uppdrag inom bibliotek. Senast var hon bibliotekschef i Södertälje, och innan dess som chef i Eskilstuna. I Eskilstuna jobbade hon mycket med stadens utsatta områden och samverkan för att öka tillgängligheten till bibliotekets tjänster.

– Bibliotekets roll i samhället blir allt viktigare: biblioteket är till för alla, en plats för läsande och lärande, möten, diskussion och utveckling. Vi vet inte hur framtidens biblioteksverksamhet kommer att se ut, men jag tror att det är nödvändigt att vi ser biblioteket som en del i en större helhet. Det har varit tydligt för mig i arbetet i stadsdelarna i Eskilstuna, där biblioteket haft en viktig roll i kommunens demokrati- och integrationsarbete. Det tar jag med till Västerås och vill gärna jobba vidare på, säger Helena Reinedahl.

Samtliga verksamheter som Helena har jobbat med har varit under stor utveckling, vilket för henne inneburit utforskande av nya arbetssätt och många samarbeten mellan olika förvaltningar samt lokalsamhället.

– Vi är glada över att välkomna Helena Reinedahl till vårt team på Västerås stadsbibliotek. Hennes gedigna erfarenhet inom biblioteksverksamhet, inklusive tidigare roller som bibliotekschef i Södertälje och Eskilstuna, kommer att vara värdefullt för oss. Helena har arbetat med många olika uppdrag och har varit involverad i stadens utveckling, särskilt när det gäller att göra biblioteket till en central del av samhällsutvecklingen. Vi ser fram emot att hon fortsätter stärka bibliotekets roll som en inkluderande och lärande resurs för alla våra invånare, säger Mats Widelund, kulturchef.

Helena tillträder tjänsten som bibliotekschef den 22 juli.

För mer information, kontakta:


Mats Widelund, kulturchef Västerås stad, 021-39 15 79, mats.widelund@vasteras.se

Kontakt med Helena förmedlas via Mats.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås