Gå direkt till innehåll
Fotograf: Henrik Mill
Fotograf: Henrik Mill

Pressmeddelande -

Västerås stad satsar på att bli en mer händelserik kommun

Under onsdagens kommunstyrelsesammanträde antogs en ny riktlinje för möten och evenemang. Den nya riktlinjen markerar en ambitiös satsning för att göra Västerås till en kommun rik på händelser och evenemang. Västerås ska vara det självklara valet för arrangörer och upplevas som en professionell och samarbetsvillig kommun.

Arrangemang, såsom möten och evenemang, bidrar till stolthet bland invånarna, stärker platsvarumärket, främjar näringslivet och ökar ortens attraktivitet. Genom att anta den nya riktlinjen tar Västerås stad ett viktigt steg för att skapa förutsättningar för fler och varierade upplevelser.

-Västerås ska vara den naturliga platsen för möten och evenemang. Vi är så stolta över vår stad och vill visa upp den för flera, både för västeråsare och besökande, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Att kunna erbjuda ett arrangemangsstöd för evenemang och möten är något som tidigare har saknats i Västerås. Tack vare riktlinjen och den satsning som nu görs på området ser vi fram emot att kunna välkomna arrangörer med idéer om nya arrangemang eller utveckling av befintliga att ansöka om arrangemangsstöd.

  Förutom att tydliggöra hur den kommunala organisationen ska stödja arrangörer, tydliggör riktlinjen också hur staden kan stödja arrangemang ekonomiskt. Syftet med stödet är att stärka både befintliga och nya arrangemang, ett brett spektrum av arrangemang i hela Västerås. Arrangemangsstödet ska bidra till upplevelser som stärker Västerås platsvarumärke och ökar stadens attraktivitet för såväl invånare som besökare.

  Sofie Lidholm, enhetschef Visit Västerås, Västerås stad ser mycket positivt på den nya satsningen:

  -Att kunna erbjuda ett arrangemangsstöd för evenemang och möten är något som tidigare har saknats i Västerås. Tack vare riktlinjen och den satsning som nu görs på området ser vi fram emot att kunna välkomna arrangörer med idéer om nya arrangemang eller utveckling av befintliga att ansöka om arrangemangsstöd.

  Mer information:

  Ekonomiskt arrangemangsstöd - Västerås (vasteras.se)

  Kontakt:

  Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande

  021-39 32 31

  Sofie Lidholm, enhetschef Visit Västerås

  021-39 01 19   Ämnen

   Regioner

   Västerås stad
   Stadshuset, Fiskartorgsentrén
   721 87 Västerås