Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad polisanmäler företag för fusk

Efter misstanke om fusk och genomförd granskning har nämnden för personer med funktionsnedsättning, genom ordförande Magnus Johansson, beslutat att polisanmäla företaget Aros Stödgrupp AB samt att häva avtalet.

Misstankar om fusk kom in till staden genom funktionen Synpunkter och förslag på stadens webbplats, vasteras.se. Vård- och omsorgsförvaltningen satte igång en granskning av företaget. Granskningen visade att företaget har registrerat utförd tid och fakturerat trots att insatserna inte genomförts.

Efter dialog med stadens jurister och polisen beslutade nämnden, genom ordföranden, att polisanmäla.

– Efter ha tagit del av förvaltningens granskning var det självklart att fatta beslut om att polisanmäla. Jag är väldigt upprörd. Oseriösa och ohederliga företag är inte välkomna i Västerås. Det är våra gemensamma skattemedel vi pratar om här och varenda krona ska gå till den verksamhet som så många västeråsare är beroende av, säger Magnus Johansson, ordförande nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Vad händer nu?

  • Polisen har inlett en undersökning utifrån misstanke om ekonomiska oegentligheter.
  • Nämnden för personer med funktionsnedsättning kan också komma att besluta om ett återbetalningskrav gentemot företaget.
  • Förvaltningen har beredskap för mottagande av kunder och medarbetare.

Frågor?

Magnus Johansson, ordförande nämnden för personer med funktionsnedsättning
076-863 46 78
magnus.johansson@vasteras.se 

Christine Wäneskog, direktör vård- och omsorgsförvaltningen
021–392587
christine.waneskog@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås