Gå direkt till innehåll
Västerås stad och VSK Bandy genomför tillsammans kampanjen Västerås fritt från våld. En kampanj för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. Foto: Per Groth
Västerås stad och VSK Bandy genomför tillsammans kampanjen Västerås fritt från våld. En kampanj för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. Foto: Per Groth

Pressmeddelande -

VSK Bandy och Västerås stad genomför en gemensam kampanj mot våld

Två barn i varje skolklass har någon gång bevittnat våld i hemmet. Och under de senaste fem åren har två kvinnor i Västerås dödats av sin partner. Det är inte ok, tycker vi.

Därför genomför Västerås stad och VSK Bandy gemensamt kampanjen Västerås fritt från våld. En kampanj för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. 

– Vi tycker att det är viktigt att delta i kampanjen Västerås fritt från våld, eftersom våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Våra spelare deltar för att ta ställning mot våld. Det här ligger också i linje med vårt arbete i projektet Schysst framtid, som handlar om att ge unga människor positiva förebilder för att få dem att avstå droger och alkohol och inte delta i mobbning och rasism, säger Gisela Stockhaus, ordförande VSK Bandy.

Kampanjen Västerås fritt från våld kommer att synas under november och december på VL-bussar och på digitala skärmar i köpcentrum och vid idrottsarenor i Västerås. Målet är att få män att engagera sig mot våld i nära relationer. 

– Arbete mot våld i nära relationer uppfattas ibland som enbart en angelägenhet för kvinnor. Vi vill få män att ta ställning mot våld i nära relationer, som drabbar både kvinnor och män. Vi tror att idrotten är en arena där vi kan nå män med vårt budskap. Om män börjar säga nej till våld så minskar acceptansen för våld i samhället, säger Carl-Johan Olofsgård, Västerås stads samordnare mot våld i nära relationer.

Västerås stad arbetar både med att förebygga våld och med att ge stöd till de som är utsatta för våld. På vår hemsida kan du läsa mer om vårt arbete: vasteras.se/valdochhot

Både den som är utsatt för våld och den som har använt våld har rätt till stöd från kommunen och vänder sig då till socialtjänsten. För att få veta mer om det stöd som ges, kontakta Carl-Johan Olofsgård (kontaktuppgifter nedan).

För mer information:
Carl-Johan Olofsgård, Västerås stads samordnare mot våld i nära relationer, 021-39 85 78, carl.johan.olofsgard@vasteras.se
Stefan Jonsson, projektledare Schysst framtid, VSK Bandy, 073-342 88 69, stefan.jonsson@vasterassk.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås