Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Videokonferens mellan elever i Sverige och England

På torsdag hålls en videokonferens på Mälardalens högskola mellan elever som går i årskurs 8 och 9 i skolor i Västerås, Hallstahammar och England.

Det kommer att bli cirka 45 elever plus lärare som deltar från Rönnbyskolan, St Ilians skola, Kristiansborgsskolan i Västerås och Lindboskolan i Hallstahammar. I England är det Cheltenham Ladies College tillsammans med tre andra skolor i Gloucestershire som deltar.

Datum och tid: 24 mars kl 14.00-16.30
Plats: Mälardalens högskola i Västerås, rum Zeta

Media hälsas välkomna att bevaka konferensen.

Videokonferensen är en del av ett EU-projekt där de två regionerna har identifierat ett område att utveckla, nämligen intresse och kunskap inom matematik/NO/Teknologi i grundskolan. Videokonferensen på torsdag ger eleverna möjlighet att lyssna på en expert och inspiratör inom ämnesområdet och sedan diskutera och reflektera kring sitt eget lärande.

– Det är ett väldigt aktuellt ämne och en gemensam utmaning i hela Europa att höja intresse och kunskap inom dessa ämnen. I våra regioner finns också ett stort behov av framtida arbetskraft inom dessa områden, säger Conny Ström, strateg på Pedagogiska nämndernas stab. 

Västerås stads samarbetspartner i detta EU-projekt (Comenius Regio) är ABB, Mälardalens högskola, Vafab miljö, Askövikens naturskola, Västmanlands kommuner och landsting och Mediacenter Mälardalen.

Program för videokonferensen finns att ladda ned - se relaterade dokument.


För mer information
Conny Ström, strateg Pedagogiska nämndernas stab, 021-39 25 18
Martina Pilling, EU-samordnare proAros, 021-39 13 08

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås