Följ Västerås stad

Västerås stads IT-chef utsedd till en av de mest inflytelserika personerna inom IT - offentlig sektor

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2007 11:39 CET

Niklas Narvell, chef för affärsområde IT inom Konsult och Service Västerås stad nominerades till utmärkelsen ”Influencer of the Year”. Nomineringen har skett i samband med en konferens där 120 researchintervjuer genomfördes med beslutsfattare i sektorn verksamhets- och IT-ledning från de 70 största kommunerna i Sverige.


- Det är självklart smickrande att bli nominerad, säger Niklas Narvell. Men det är inget vi jobbat för egentligen, vi jobbar för att leverera bra IT-stöd till stadens verksamheter – och så att verksamheterna kan leverera bra service till medborgarna i Västerås.

I Niklas Narvells framgångsrecept ingår ingredienserna standardisering, konsolidering och automatisering. Som sedan kryddas med processer, kundorientering och kompetensutveckling. Det handlar om att jobba proaktivt, att hitta fel innan de blir problem.

- Att bli nominerad är en extern bekräftelse på att vi gör rätt. Vi har också delat med oss till andra kommuner, vi har haft ett 60-tal besök från kommuner och privata näringslivet om hur vi jobbar med IT i Västerås. För de problem som uppstår är vi inte ensamma om. För många organisationer är vi ett gott exempel.


För mer information kontakta:
Niklas Narvell, IT-chef Västerås stad, 070-465 18 66
Bertil Wrethag, direktör Konsult och Service, 070-465 39 39