Gå direkt till innehåll
Västerås stad bjuder på sommarbio vid Lögastrand!

Pressmeddelande -

Västerås stad bjuder på sommarbio vid Lögastrand!

Nu är det äntligen dags! Fredag 26 augusti bjuder vi på sommarbio vid Lögastrand igen. En stor filmskärm kommer att blåsas upp vid Mälaren. Du är varmt välkommen att slå dig ner på grässlänten och svepas in i filmens magiska värld.

I år dansar vi in i filmvärlden med hjälp av musikalfilmen West Side Story. En film som släpptes 2021 och som är regisserad av Steven Spielberg. Den bygger på den klassiska musikalen från femtiotalet. Filmen handlar om två rivaliserande gäng i New York och är en variant på Romeo och Julia.
Att vi skulle visa just den filmen avgjordes i en omröstning via vår Facebooksida och hemsida.

Den första utebion arrangerades på Lögastrand 2014. Det har med åren blivit en av stadens mest omtyckta traditioner. Tusentals västeråsare brukar slå sig ner på grässlänten för att njuta av filmvisning i sensommarkvällen. De senaste två åren har det varit uppehåll på grund av pandemin, men nu för vi traditionen vidare.

-Det känns roligt att vi kan starta upp den här traditionen med att bjuda på biokväll igen. Med den traditionella utebiokvällen vill vi ge västeråsarna en fin avslutning på sommaren på en av sommarens populära platser, Lögastrand, säger Madeleine Engström, chef för driftavdelningen vid Teknik- och fastighetsförvaltningen.

Aktiviteterna på Lögastrand startar vid 20.30
Filmskärmen kommer att blåsas upp under sena eftermiddagen och själva filmvisningen drar igång så snart det har blivit tillräckligt mörkt för att se bra på skärmen. När det är beror lite på om det är klart eller mulet väder. Det blir ungefär vid 20.30-21-tiden. Kom gärna lite tidigare och hämta gratis popcorn i vår popcornmaskin, mingla runt eller ha picknick.

Kontaktpersoner
Madeleine Engström, chef för driftavdelningen vid Teknik- och fastighetsförvaltningen Västerås stad
021-39 35 86, madeleine.engstrom@vasteras.se

Linnea Viklund, gatu- och parkchef Västerås stad
021-39 26 10, linnea.viklund@vasteras.se

För löpande information om Sommarbion följ gärna vårt Facebookevenemang
https://www.facebook.com/event...

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås