Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad behåller högsta kreditbetyg AAA, utsikten reviderad från stabil till negativ i spåren av Coronakrisens påverkan på resultatnivåerna

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global Ratings bekräftade 2020-06-05 Västerås stads kreditbetyg AAA och sänkte samtidigt utsikten från stabil till negativ.

S&P Global Ratings bedömer i sin senaste analys att Västerås, i likhet med många andra kommuner, kan komma att ha svårt att upprätthålla resultatnivåerna de närmaste åren. Detta till följd av, bland annat, minskade skatteintäkter i spåren av Coronakrisen men också på grund av ett ökat kostnadstryck som kommer med de demografiska förändringar som sedan en tid har varit en utmaning för många svenska kommuner.

De svenska kommuner och regioner som har kreditbetyg från S&P Global Ratings har antingen högsta möjliga betyg AAA eller näst högsta betyg AA+.

S&P Global Ratings analys av Västerås stad finns att hitta via vasteras.se: https://www.vasteras.se/kommun-och-politik/kommunfakta/ekonomi-och-budget/finans.html

För kommentarer:

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande 021-39 12 62

Anette Ömossa, ekonomidirektör 021-39 00 17

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås