Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås har tagit tempen

– Att vi blev en av de bästa kommunerna i Sverige sporrar och ger oss en unik möjlighet till kraftsamling, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör i Västerås stad, efter Kommunkompassens granskning av Västerås stads kvalitetsarbete. Nu spänner vi bågen ytterligare och 2015 ska Västerås vara Sveriges kvalitetskommun.

Det starkaste området är Västerås stad som samhällsbyggare. Ett strategiskt arbete bedrivs där samarbetet med lokalsamhället i form av förenings-, kultur- och näringsliv är en viktig uppgift. Västerås stad var först i Sverige med ”Ideellt offentligt partnerskap” för social verksamhet. Dagverksamheten drivs av Västerås Stadsmission i samverkan av Västerås stad. Syftet är att vara ett stöd för människor i utsatta livssituationer till exempel hemlöshet.

– Vi lär av andra och varandra och har fokus på livskvalitet för invånarna. Varje medarbetares kunnande och engagemang är vår styrka. Tillsammans är ett nyckelord. Genom samverkan inom staden och externt med olika aktörer kan vi vara innovativa och framgångsrika, säger Solveig Sandberg, folkhälsostrateg, Västerås stad.

Nu när vi har verktyget blir vi handlingskraftiga. Ett spännande utvecklingsarbete pågår nu som kommer att leda till att vi flyttar fram positionerna ytterligare, säger Solveig Sandberg. Vi kan till exempel bli bättre på att informera om verksamhetsresultat och göra jämförelser både mellan kommunens egna verksamheter och med andra kommuner. Ett område som vi inte är riktigt bra på idag.

Västerås stad fick 561 poäng av 800 möjliga. Kommunkompassen är ett instrument för utvärdering av kommunernas kvalitetsarbete. Det är Sveriges kommuner och landsting (SKL)som står bakom den. Kommunkompassens hela analys bifogas.

Mer information:
Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande, 021-39 22 22
Bo Dahllöf, stadsdirektör,  021-39 18 38

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås