Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås är Årets skolmatskommun i White guide junior 2015

Västerås stad är Årets skolmatskommun 2015. Det står klart efter eftermiddagens White Guide junior-gala i Malmö.

Motiveringen lyder: ”För en unik och uppriktig satsning på den offentliga gastronomin där man vågar ställa krav och sätta upp mål som gagnar barn, sjuka och äldre på ett föredömligt vis. Alla ni andra 289 kommuner i Sverige – se och lär!”
 
– Vi har gjort stora satsningar inom flera områden gällande skolmaten, och det är väldigt kul när ett hårt arbete ger resultat. Det här är ett bra kvitto att vi är på rätt väg, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör

– Det känns väldigt roligt att vinna Årets skolmatskommun som mäter det som sker i hela vår verksamhet. Varje dag lagar vi mat på ett hanverksmässigt sätt med fokus på säsongens råvaror. Det är ett långsiktigt arbete med fokus på att laga god, hälsosam och miljösmart mat, säger Bo Norrman, enhetschef för restaurangenheten.

Övriga nomineringar
Västerås stad var även nominerade i kategorierna Årets skolmatspolitiker, Årets skolrestaurang och Årets skolkock.

White guide junior
Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i Sverige. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i drygt 200 skolor, förskolor och äldreboenden runt om i Sverige.

För mer information: www.whiteguidejunior.com

För mer information

Bo Dahllöf, stadsdirektör
Telefon:021-39

Bo Norrman, enhetschef restaurangenheten
Telefon: 021- 39 81 03

Marléne Tamlin, kommunalråd (MP)
Telefon: 021-39 29 28

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås