Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Toppresultat i webbranking för Västerås stad

Västerås stad hamnar på 14:e plats bland landets 290 kommuner när det gäller hur lätt det är att hitta information om kommunens verksamheter via hemsidan. Det visar Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) årliga undersökning som presenterades på onsdagen.

-Vi har gjort ett kontinuerligt förbättringsarbete på vasteras.se vilket gett resultat, säger Västerås stads informationschef Susanne Ovmark.

SKL har sedan 2009 gjort en granskning av Sveriges kommuners hemsidor som gått till så att en grupp studenter letat svar på förutbestämda frågor om kommunernas verksamheter. Hur lätt det har varit att hitta svaren på frågor inom ett antal områden, som till exempel e-tjänster, äldreomsorg och skola, har legat till grund för det sammanställda resultatet. Västerås stad har förbättrat sig med 8 procent jämfört med 2012 och hamnar alltså på en 14:e plats i landet. Allra bäst resultat når Västerås stad när det gäller information om gymnasieskolan, där granskningsgruppen hittade svar på alla förutbestämda frågor.

Exempelvis handlade det om skolornas program och inriktning, hur man väljer och anmäler sig, skolmaten, frågor om samverkan och elevinflytande och vilken rätt man har att välja skola/program i annan kommun och individuella utvecklingsplaner.

- Det är naturligtvis väldigt roligt att vårt arbete ger resultat. Vi vill ju att de som besöker vår webbplats ska hitta det de söker och få reda på det de undrar över, säger Anna Widerberg, webbredaktör Västerås stad.

Resultatet från webbundersökningen visar väldigt konkret var på webbplatsen det finns bristfällig information och var det finns information som är svår att hitta. Västerås stad har därför i flera år använt undersökningen som ett underlag och arbetat väldigt medvetet med de områden där stadens webbplats fått sämre resultat.

- Sedan 2012 års undersökning har vi till exempel försökt att förtydliga informationen om väntetider till dess att man får ett besked eller beslut samt hur man överklagar olika beslut. Vi har även försökt göra svårhittad information lättare att hitta samt förbättra träffsäkerheten i söket, säger Anna Widerberg.

För mer information:
Susanne Ovmark, informationschef Västerås stad, 021-39 25 00
Anna Widerberg, webbredaktör Västerås stad, 021-39 15 43

Mer om undersökningen finns att läsa nedan, i relaterat material.

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås