Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Städbloggare är Västerås stads nya vapen mot nedskräpningen

Under sex veckor kommer Nina Persson och Victor Marquez att städa bort skräp, prata skräp med västeråsarna och blogga om skräp. Teknik- och idrottsförvaltningen nya projekt har som huvudsyfte att engagera, väcka debatt och på sikt ändra attityderna till nedskräpning.

Renhållningen av Västerås gator, torg och parker kostar runt 15 miljoner kronor varje år. Victor och Nina kommer att röra sig i Västerås centrum och städa men deras uppgift är även att dokumentera i bild och text hur det ser ut i staden när det är som allra skräpigast. Resultatet publiceras löpande på en speciell städblogg. Victor och Nina är övertygade om att bloggen kommer att ge resultat.

  • - Jag tror att det här väcker intresse och kan öppna ögonen på västeråsarna, säger de.

Projektet med städbloggarna är ett resultat av ett beslut i Tekniska produktionsstyrelsen och en förhoppning är naturligtvis att minska kostnaderna för renhållningen.

  • - Lyckas vi minska nedskräpningen med en procent så har vi tjänat in de pengar som projektet kostar, säger Joakim Eriksson som är semestervikarierande direktör på Teknik- och idrottsförvaltningen.

Städbloggen finns på adressen stadblogg.blogg.se

Mer information:

Joakim Eriksson, tf direktör Teknik- och idrotttsförvaltningen till och med 3 juli, 021-39 74 13.

Gunilla Fröman, tf direktör Teknik- och idrottsförvaltningen från och med 6 juli, 021-39 10 04

Tomas Gahm, enhetschef Stadsservice 2, Teknik och idrottsförvaltningen,021-39 11 90.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås