Gå direkt till innehåll
Dags för final i Kockduellen.
Dags för final i Kockduellen.

Pressmeddelande -

Stadsfinal i Kockduellen i Västerås 17/1

Nu är det dags för Västerås fjorton- och femtonåringar att göra upp i Kockduellen – En matlagningstävling för högstadieelever. Vinnarna koras dels till bästa högstadiekock i Västerås men får också en plats i riksfinalen i Stockholm och chansen att bli bäst i Sverige. Vi välkomnar media att följa tävlingen på plats på Tranellskas Öppet Hus.

Var: Tranellska gymnasiet, Vedbovägen 1, Västerås

När: 17/1 kl. 17.30-20.00

Under hösten 2017 har matlagningstävlingen Kockduellen engagerat över 2000 högstadieelever på skolor runt om i Sverige. I Västerås har Skiljeboskolan och Nybyggeskolan deltagit i tävlingen och gör nu upp i stadsfinalen. Tävlingen arrangeras i Västerås av Visita och Tranellska gymnasiet, där du hittar restaurang-, bageri- och hotellutbildningar av hög kvalitet.

- Det har varit jätteroligt att se hur duktiga högstadieeleverna är på att laga mat och med vilken entusiasm de tar sig an utmaningen. Vi har verkligen sett en variation av maträtter och en uppfinningsrikedom som bådar gott för framtidens restaurangbesökare i Västerås, säger Camilla Arnesdotter, Tranellska gymnasiet.

Under stadsfinalen sätts elevernas kunskaper på prov än en gång och de ska precis som tidigare skapa en varmrätt utifrån en råvarukorg. Därefter provsmakas maten av en jury bestående av bland annat professionella kockar och restauranglärare. Förutom titeln bästa högstadiekock i Västerås går vinnarna vidare till riksfinalen i Stockholm den 9/2 där elever från 10 olika städer gör upp om första platsen och 10 000 kr till klasskassan.

- Vi ser att många av eleverna har ett stort intresse för matlagning som vi hoppas att de fortsätter utveckla. Priset till klasskassan är självklart en morot i sig men vi hoppas också på att eleverna som deltar även får upp ögonen för vad en karriär inom restaurangbranschen kan innebära. Det finns ett oerhört stort behov av duktiga kockar i Västerås och de flesta av våra elever på Tranellska har jobb på avslutningsdagen, säger Camilla Arnesdotter

Anmäl gärna ert deltagande till Camilla Arnesdotter på Tranellska, 021-39 26 08 eller camilla.arnesdotter@vasteras.se

Fakta om Kockduellen

Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever från hela Sverige. Utifrån en korg med matvaror som har bestämts på förhand ska eleverna laga en middag. Resultatet bedöms av representanter från professionen och andra med erfarenhet från branschen. Under tävlingen finns en kock med för att berätta om yrket och svara på elevernas frågor.

Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och skolorna för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen.

http://www.visita.se/kockduellen

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås