Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Snabbguide för en lyckad julhandel

Kommunens konsumentvägledning, Konsumentjuridisk rådgivning, publicerar idag sina bästa tips inför en lyckad julhandel på vasteras.se. Ingen annan månad handlar svenskarna för så mycket som just under december.

-  Med våra julhandelstips hoppas vi bidra till en lyckad julhandel i Västerås. En handel där både konsumenter och näringsidkare har koll på sina rättigheter och skyldigheter, säger Cecilia Collin, Konsumentjuridisk rådgivning.

Som konsument kan man ha många frågetecken att räta ut innan man ger sig ut i julhandeln. Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt på webben om du handlar dina julklappar där, garantier, reklamationsrätt, avtalsvillkor, abonnemangslängd, produktförsäkring.  

Med stöd av konsumentvägledningens tips på webben blir man en säkrare konsument. Webbesökaren får kunskap om vad man ska tänka på innan ett köp för att minimera riskerna för problem, men också hur man ska gå tillväga efter ett köp om något går snett. Det finns även en webbsida speciellt för näringsidkare för vad som gäller i butiken. Med lathundar för bland annat konsumentköplag och konsumenttjänstlag som går att ladda ner för att ha i butiken i julruschen.

Handelns utredningsinstitut HUI utsåg årets julklapp den 21 november, som i år blev hörlurar. HUI menar att årets julklapp är en symbol för den mobila och uppkopplade trenden, där nya tjänster ökar starkt och snabbt förändrar konsumenternas beteende. Något som konsumentjuridisk rådgivning även märker av i sin rådgivning där frågor av olika slag om hemelektronik och konsumtion av tillhörande tjänster är vanligt.

En nyhet på webben är också information om vad som gäller när man ger bort en upplevelse i julklapp, något som blir allt vanligare.

Läs mer om - snabbguide för en lyckad julhandel på Konsumentjuridisk rådgivnings webb, www.vasteras.se/naringsliv

 Mer information:
Cecilia Collin,  021-39 17 22

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås