Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sätra i vått och torrt - klimatbesök till stadsdelen


I samarbete med Mälarenergi och med RISE som huvudpart bjuder Västerås stad in deltagare från Stockholms stad att besöka morgondagens klimatanpassade stadsdel Sätra i Västerås.

Under hösten 2021 beviljades Västerås stad projektbidrag från Vinnova på 170 700 kr för ett projekt kring effektiv och hållbar klimatanpassning. Fokus ligger på att minska risk för översvämning och värmeböljor med åtgärder som skapar sociala, ekonomiska och miljömässiga nyttor.

Sätra i Västerås är en av fallstudierna i projektet, rörande vattenpark och den lummiga gata som blir den nya stadsdelens gröna pulsåder.

Tisdagen den 10 maj gör projektgruppen från Västerås stad och Mälarenergi studiebesök med ett 10-tal kollegor från Stockholm stad för att prata klimatanpassningar för Sätra, Johannisberg och Öster Mälarstrand.

Vid klockan 11.30 gör gruppen ett besök på Öster Mälarstrand (Kulingparken invid Mälarparksskolan) därefter lunch på plats.

Medverkar från Västerås stad gör bland andra projektchef Ulf Edvardsson, projektledare Anne-Charlotte Boldrup och VA-ingenjör Lena Höglund, Mälarenergi.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås