Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​S:t Ilians skola byter namn till Pettersbergsskolan

S:t Ilians skola och Trollbacksskolan är sedan juli 2015 en gemensam skolenhet med namnet S:t Ilians skola. Sammanslagningen av skolorna har bidragit till bättre möjligheter att stödja elever i deras kunskapsutveckling. Eleverna har själva röstat fram det nya namnet Pettersbergsskolan som vi nu manifesterar med invigningen den 17 augusti.

- Tack vare att vi nu är en skolenhet får lärarna bättre förutsättningar att skapa närhet och dialog med elever och vårdnadshavare över flera år. Det bidrar till en ökad kunskapsutveckling, god lärandemiljö och trygga elever, förklarar Peter Larsson, rektor på Pettersbergsskolan.

1 juli 2015 bildade S:t Ilians skola, som har haft verksamhet från årskurs 6 till 9, en gemensam skolenhet tillsammans med Trollbacksskolan, som har haft fritidshem och förskoleklass till och med årskurs 5. Pettersbergsskolan kommer att ha verksamhet från förskoleklass till och med årskurs 9 samt fritidshemsverksamhet.

Program för invigning av Pettersbergsskolan den 17 augusti
10.00 Välkomsthälsning från Peter Larsson och Camilla Karlsson
10.15 Invigningstal av Teddy Söderberg och Vicki Skure Eriksson
10.30 Rundvandring och mingel
11.00 Eleverna serveras skollunch

Plats: Pettersbergsskolan, Pettersbergsgatan 39

Media hälsas välkommen till invigningen.

Kontakt och mer information
Peter Larsson, rektor på Pettersbergsskolan
021- 39 08 21

Ämnen

Taggar

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås