Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkomnande av nya medborgare

På nationaldagen firas de nya västeråsare som blev svenska medborgare förra året med ett traditionsenligt välkomnande i Stadshuset. Totalt kommer drygt 400 personer till välkomnandet den 6 juni. Media är välkomna att närvara vid ceremonin. Den börjar klockan 10.00.

Det kommer att vara två ”sittningar” vid välkomnandet, en klockan 10.00 och en klockan 10.30.

De nya medborgarna får diplom och flaggor i Röda rummet och välkomnas där av kommunfullmäktiges ordförande Lars Kallsäby, förste vice ordförande Marita Öberg Molin och andre vice ordförande Marcus Jacobson.

När flaggorna delats ut så kommer alla att bjudas på fika i restaurangen där Lars Kallsäby kommer att hålla tal för att välkomna alla.

Efter firandet i Stadshuset ordnas det stora firandet för allmänheten på Djäkneberget dit alla är välkomna. Klockan 12.00 ordnas en gemensam marsch tillsammans med Stadsmusikkåren från Fiskartorget upp till Djäkneberget. Samling på Fiskartorget klockan 11.30.

Totalt skickades 677 inbjudningar ut till alla som blivit nya medborgare under 2018 bosatta i Västerås. Det är ungefär lika många som tidigare år. I snitt tackar ett hundratal nya medborgare ja till inbjudan, vissa tar med sig familj och barn, vilket gör att deltagarantalet brukar röra sig i snitt kring 400-500 personer.

Välkomstceremonin för nya svenska medborgare har genomförts 12 gånger av Västerås stad , sedan 2007.

För mer information:

Lars Kallsäby, ordförande kommunfullmäktige

lars.kallsaby@vasteras.se

021-39 29 50

Jonas Tronêt, kommunikationsstrateg stadsledningskontoret

jonas.tronet@vasteras.se

021-391175

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås