Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen till stora samrådsmötet för Västerås resecentrums detaljplan

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till stora samrådsmötet för Västerås resecentrums detaljplan

Den 5 november klockan 17-19 genomförs ett stort samrådsmöte gällande detaljplanen för Västerås resecentrum, en del av projekt Mälarporten, på Expectrum i Västerås.

Ett detaljplanesamråd är en viktig del i den demokratiska samhällsbyggnadsprocessen och ett viktigt steg framåt för utvecklingen av Västerås nya resecentrum. Samrådet är ett tillfälle för olika intressenter att lämna synpunkter, så att detaljplanen kan förbättras. Under samrådsperioden för Västerås resecentrum, som pågår fram till 18 december, informerar Västerås stad om projektet vid ett flertal tillfällen, på olika platser i Västerås. Intresset för projektet är stort och åsikterna varierar från ”Supercoolt!” och ”Välbehövligt!” till ”Stoppa projektet”.

På det stora samrådsmötet för Västerås resecentrums detaljplan samlar vi olika aktörer och experter kopplade till projektet för att ge en heltäckande presentation av detaljplanen och syftet med den, men även för att ge möjlighet till intresserade att ställa frågor till projektgrupp, arkitekter, fastighetsägare, och experter från staden.

Under mötet berättar vi bland annat om syftet med, och visionen för, ett nytt resecentrum, om själva uppdraget och om de viktigaste delarna i detaljplanen. Vi svarar på frågor som rör parkeringar, cykelramper, flexibilitet och genomförande med mer. Efter en timmeslång presentation finns möjlighet att besöka frågestationer för detaljplan, 3D/AR, innovation, parkering/trafik, bostäder/kontor, arkitektur, konstruktion och genomförande samt politik.

Vi planerar även att live-sända från presentationen på projektets Facebooksida.

Välkommen till Expectrum i Västerås måndag 5 november kl 17

Representanter från Västerås stad och andra aktörer kopplade till projektet kommer att finnas på plats från klockan 16, och även en stund efter mötets avslutande klockan 19. 

Ämnen

Regioner


VÄSTERÅS VÄXER OCH LEVNADSMÖNSTER FÖRÄNDRAS. Ett nytt, modernt resecentrum är viktigt i både lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Samtidigt bygger vi en ny, levande stadsdel i direkt anslutning till både resecentrum och Mälaren. Resecentrum ska bli en attraktiv och effektiv knytpunkt för alla transportslag och för resor inom, genom, från och till Västerås. Vi vill bygga ett resecentrum anpassat för framtiden, med en spännande utformning och väl funktionsmässigt integrerat i stadens flöde.

För mer information om projektet: Sanna Edling , telefon: 021- 39 10 57, sanna.edling@vasteras.se
För mer information om samrådets informationsaktiviteter: Viktoria Ohlsson, 021-39 01 08, viktoria.ohlsson@vasteras.se

Relaterat innehåll

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås