Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Digitalisering i förskolan – medarbetare lär och utvecklar varandra

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Digitalisering i förskolan – medarbetare lär och utvecklar varandra

För att lyckas med digitalisering i förskolan behövs rätt verktyg, metoder och kompetens. Den 14 november anordnar medarbetare i förskolan i Västerås Stad en konferens för varandra – ett enkelt sätt att sprida goda exempel internt, engagera varandra och driva på utvecklingen tillsammans.

– Vi bygger framtidens förskola tillsammans och den ska vara likvärdig. En av byggstenarna då är att hänga med i den digitala samhällsutvecklingen och samtidigt säkerställa att vår personal har rätt kompetens, säger Anna Olofsson Carstedt, verksamhetschef för förskolan i Västerås Stad.

Media är välkomna att få en inblick i hur den kommunala förskoleverksamheten jobbar med digitalisering. Eftersom det är ett slutet, internt event behöver anmälan ske till projektledaren. Kontaktuppgifter nedan.

När: Onsdag 14 november kl 16-20
Var: Rudbeckianska gymnasiet

IT och drama – en sagolik kombination för barnen på Bjurhovda

Västerås stads pedagogiska pris inom förskolan gick förra året till ”Fantasifröknarna” på Bjurhovdasmyckets förskola: Kvittra och Krax, eller Sara Bergström och Linda Bjällerstedt som de egentligen heter. För dem är digitaliseringen en avgörande del i deras framgång som pedagoger.

De använder sig av digitala verktyg kombinerat med drama för att skapa äventyr för barnen som inspirerar och bidrar till lärande och utveckling. Se mer i filmen om dem på Västerås Stads Facebook-sida: https://www.facebook.com/vasteras/videos/2129599430392692/

Lokala, digitala satsningar ger nationella priser

Förskoleverksamheten i Västerås Stad och enskilda medarbetare har genom åren varit nominerade till flera priser både lokalt och nationellt som rör digitalisering i pedagogisk verksamhet. Två större priser där det blev vinst är Guldtrappan 2017 för långsiktigt och strukturerat arbete med detta, och ett andrapris i Guldäpplet 2016 för digitala lärcoacher.

Kontakt

Fredrik Söderlund, projektledare VETT och utvecklare inom förskoleverksamheten
fredrik.soderlund@vasteras.se, 021-39 20 42

Mer om VETT

VETT (Västerås Education, Teaching and Transformation) är en konferens för digitalisering inom pedagogisk verksamhet, och hämtar inspiration från liknande konferenser i Stockholm (SETT) och London (BETT). VETT arrangerades första gången 2016 och har vuxit varje år. I år deltar 350 personer vilket motsvarar en tredjedel av förskolans medarbetare totalt. Konferensen är skapad av pedagoger för pedagoger, i den kommunala förskolan.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås