Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pedagoger lär varandra om digitala läromedel på #VETT2016

Välkommen på konferens om modernt och innovativt lärande. Torsdag den 17 november och onsdag den 23 november anordnar Västerås stad #VETT2016, Västerås Educational Technology Transformation. Konferensen arrangeras för pedagoger och ledare i Västerås stads kommunala förskolor och grundskolor.

Under konferenskvällarna får deltagarna möjlighet att lära och inspireras av varandras arbetssätt och metoder när det kommer till digitala verktyg i undervisningen. Pedagoger delar med sig av sina kunskaper genom inspirerande föreläsningar och olika workshops. Den 17 november träffas pedagoger och ledare inom grundskolan och den 23 november är det förskolans tur. Sammanlagt kommer cirka 300 personer att delta.

- Målet är att skapa en plats för att dela all den kunskap som finns hos våra duktiga pedagoger och ge fortsatt inspiration så att den kommunala förskolan och grundskolan blir en språngbräda för framtida världsmedborgare, säger Fredrik Söderlund, utvecklare på förskoleverksamheten.

- Konferensen möjliggör för oss att tillsammans utveckla innehåll, metoder och arbetssätt utifrån de elever vi möter i ett allt mer digitaliserat samhälle, säger Dan Svanbom, utvecklare på enheten för didaktik och ämnesutveckling.

Inspiration från SETT

Förskole- och grundskoleverksamheten har tidigare deltagit på SETT (Scandinavian Educational Technology Transformation) som är Skandinaviens största mässa och konferens inom modernt och innovativt lärandet. Ur deltagandet föddes idén om att dela med sig av det goda arbete som sker kring digitalisering, i Västerås stads kommunala förskolor och grundskolor, på en lokal nivå.

#VETT2016 Grundskolan

Datum: 17 november
Tid: 16-20
Plats: Lövängsskolan, Västerås

Delar av grundskolans konferens kommer att livesändas på Västerås stads officiella Youtube-konto, med start klockan 16.

För mer information:
Dan Svanbom, utvecklare på enheten för didaktik och ämnesutveckling
Telefon: 021- 39 20 43

#VETT2016 Förskolan

Datum: 23 november
Tid: 16-20
Plats: Rudbeckianska gymnasiet, Västerås

För mer information:
Fredrik Söderlund, utvecklare på förskoleverksamheten
Telefon: 021- 39 20 42

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Relaterat innehåll

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås