Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt nummer av Kultur i stadsdelarna ute nu

Årets första nummer av foldern Kultur i stadsdelarna bjuder på tips om många spännande kulturhändelser runt om i staden. Inte minst finns ett stort utbud för barn.

Förutom program på stadsdelsbiblioteken och på Vallby friluftsmuseum märks nya satsningar inom ramen för projektet Ett kulturliv för alla – Teater. Projektet bjuder på barnteater i tre stadsdelar i år.

Först ut är Bjurhovda där dockteater Tittut gästspelar med Dollans Dagis.

På Bäckby spelas tre föreställningar på Bäckbyhuset: 4:e teatern kommer på besök med Lill-Zlatan och morbror Raring samt den helt nya produktionen Ensam Mullvad, medan Teater Tropos gästar med Bulan och Fisen.

Att Bäckbyhuset blivit en aktiv kulturarena märks även på andra sätt. Där ges allt från prova på-kurser i street dance och måleri till dialogmöte om stadsdelens framtid.

I Riksteaterns regi får Pettersberg besök av palestinska gruppen Al-Harah Theater, som spelar teater på arabiska och svenska. Selma Lagerlöfs Bortbytingen ges som barn- och familjeföreställning och för vuxenpublik ges föreställningen Confinement.

På Viksäng kan man uppleva en orgelkonsert med folkmusikaliska gäster. I Skultuna kan man gå på seminarium om drömkunskap och drömmars budskap, Nattens drömmar – dagens svar. Måndagsklubben i Skultuna bjuder bland annat på författarafton.

Välkommen att botanisera bland alla musikcaféer och körkonserter, barnteatrar och stadsdelsfester med tivoli!

Foldern finns digitalt på kulturcentrum. vasteras.se och från månadsskiftet för avhämtning på bland annat Culturen, Stadshuset, bibliotek och mötesplatser.

Mer information och bilder:
Kerstin Klingmann, Västerås kulturcentrum, 021-39 14 65,
kerstin.klingmann@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås