Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt nummer av Kultur i stadsdelarna – med tips på teater, dans, sång, konst och musik

Nr 3 2011 innehåller tips på cirka 100 kulturprogram för alla åldrar, från barn till seniorer, under september och oktober. Det blir i snitt nästan två kulturprogram varje dag.

Kultur i stadsdelarna kommer nu ut lite oftare, eftersom Västerås kulturcentrum tillsammans med kulturnätverken i stadsdelarna erbjuder ett så stort utbud av kulturprogram runt om i kommunen.

Här finns tips på teater, dans, musik, sång och konst – helt enkelt något för varje smak. Vill du gå på kulturnatt eller världskulturfestival, lyssna på Loreen från Melodifestivalen, se Radiosportens Mats Strandberg imitera kända personer, följa med på arkeologisk utgrävning, mingla på konstvernissage eller njuta av en musikstund i sällskap med en av Sveriges främsta Bellman-tolkare?

Då finns alla möjligheter, i en stadsdel nära dig! De flesta programmen serveras i trevliga miljöer tillsammans med förtäring: kaffe och hembakt, ett glas vin eller, för den specialintresserade, någon gång surströmming.

Tio olika kulturnätverk bidrar till att utveckla kulturlivet i de olika stadsdelarna.

Foldern ”Kultur i stadsdelarna” ges ut av Västerås kulturcentrum, som också samordnar verksamheten med samma namn. Foldern finns digitalt på www.kulturcentrum.vasteras.se och från och med månadsskiftet i tryckt format på bland annat Stadshuset, Culturen, bibliotek, mötesplatser och Familjecentrum.

Foldern finns att ladda ned som pdf under relaterade dokument nedan.


För mer information samt pressbilder:
Kerstin Klingmann, Västerås kulturcentrum, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås