Gå direkt till innehåll
Kulturprogram med höjdpunkter för stora och små

Pressmeddelande -

Kulturprogram med höjdpunkter för stora och små

I årets första nummer Kultur i stadsdelarna finns tips på kulturprogram runt om i staden ända fram till april. I foldern bjuds på något för alla smakriktningar och det finns gott om höjdpunkter för stora och små.

Några smakprov:
Bullan, den uppskattade scenen för familjeföreställningar på Culturen, har fått småsyskon i form av Bullan Bäckby och Bullan Råby. Det rör sig om teatergästspel för barn från 2 år på söndagseftermiddagar kl. 16.00. Fri entré och föranmälan.

Det som bjuds är sex gästspel från några av Sveriges absolut främsta barnteatergrupper inom mim, dockteater, clownföreställningar och andra teaterformer. Med dessa föreställningar fördubblas i ett slag Bullanutbudet i Västerås.

Råby centrum arrangerar teaterföreställningar för en mera mogen publik. 4:e teater ger sin rykande färska ”Den effektiva kvinnan” den 6 mars och den 5 april är det dags för skådespelaren Rolf Lydahl och musikern Torbjörn Grass att inta scenen med Allan Edwallprogrammet ”Allan – en passionerad färdknäpp”.

I Paletten öppnar Vallbyprojektet och Svenska kyrkan musikkvällar en torsdag i månaden kl. 18 – 20. I hjärtat av det runda huset, i caféet, bjuds på gratis musik. Först ut är Yazzmen 4.3.Q. Därefter blir det bland annat visor av Tina Wilhelmsson.

Viksängsgårdens mötesplats har musikcaféer med mat och dryck en gång i månaden och gästas bland annat av John Polman & Tommy Löberls Swing Band och av violinvirtuosen Rimma Gotskosik som tar oss från Wien till Hollywood.

Foldern Kultur i stadsdelarna finns att hämta på bibliotek och mötesplatser samt på Stadshuset, Turistbyrån och Culturen med flera kulturhus samt på Västerås stads hemsida. Foldern finns även som bilaga längre ned på denna sida.

En särskild utgåva ”Kultur på väster” för de västra stadsdelarna omfattar hela våren, ger lite fylligare information. Den finns att hämta på bibliotek och mötesplatser i de västra stadsdelarna, på huvudbiblioteket, Stadshuset, Turistbyrån och Culturen med flera kulturhus samt på Västerås stads hemsida.

Bakgrund
Bakom programmen Kultur i stadsdelarna står olika arrangörsgrupper och kulturnätverk med stöd av bland annat Riksteatern Västmanland, Västmanlandsmusiken och Västerås stad. Kultur i stadsdelarna är kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningens satsning på bra kultur där du bor.

För mer information:
Kerstin Klingmann, kultursekreterare, 021-39 14 65
kerstin.klingmann@vasteras.se


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås