Gå direkt till innehåll
Kulturområdet Åasen/Stadsparken & Slottsgatan på Västerås Cityfestival

Pressmeddelande -

Kulturområdet Åasen/Stadsparken & Slottsgatan på Västerås Cityfestival

Den 27-29 juni fylls Kulturområdet Åasen med en rad aktiviteter för barn och unga. Parken pimpas med tyg, ballonger, såpbubblor, vimplar och en pool med saftbar. Allt är kostnadsfritt!

I dagarna tre hålls Allsång för barn med Växhusets gatumusikanter kl 12.00. Allsångstexter på kan laddas ner från www.vasterascityfestival.se.

Torsdag kl 13.00 spelas Pettson & Findus, från 5 år. Det är en sångglad familjeföreställning med Sven Nordqvist populära barnboksfigurer som tältar, sätter köttbullar, skrämmer räv och försöker baka pannkakstårta. Med Sven Hedman och Fanny Wistrand.

Fredag kl 13.00 får vi följa med Kapten Mjausan på teateräventyr, från 4 år. Det är ett interaktivt teateräventyr i fantasins värld med Johanna Lundin. Tillsammans får vi i uppdrag att leta rätt på en mystisk skatt.

Lördag kl 13.00 ger 4e teatern Lill-Zlatan och morbror raring, från 5 år. Efter Pija Lindenbaums bok.

Västmanland Teater håller Spökvandringar i teaterhuset.
Västerås Stadsbiblioteks lilla blå husvagn Bubblan bjuder på sagoläsning, ansiktsmålning och pyssel, och med pedagoger från Västerås konstmuseum kan man göra festivalhattar av recyclat material.

Bland övriga programpunkter hittar man Målarplank, slöjda dig ett namnsmycke – blir ett halsband eller en nyckelring samt Teater Oliver, som ger en scen ur Dunderklumpen i en båt på Svartån (ingår i Awake Me UP).

Ingen föranmälan krävs förutom till: Spökvandring, biljett hämtas i biljettkassan på Västmanlands Teater från och med 27 juni kl 12.00.
Ta gärna med picknick!
Vid regn flyttar föreställningar in på teatern.
Öppet hus på Slottsgatan 11 (Västmanlands Teater) och Slottsgatan 17 (Galleri K).

För mer information: Kerstin Klingmann, 021-39 14 65
kerstin.klingmann@vasteras.se

Pressbilder
Pettson & Findus, Sven Hedman och Fanny Wistrand
Kapten Mjausan – Johanna Lundin
Lill-Zlatan och morbror raring 4e teatern. Fotograf: Rikard Marklund

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås