Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kubistisk bistro i Västerås stadspark

Under lång tid har västeråsborna önskat sig en restaurang i Stadsparken – till sommaren 2013 kan Stadsparkens bistro äntligen stå färdig.

Jasmine Pettersson, ordförande i Fastighetsnämnden, tycker att den nya bistron ger ett tillskott till citylivet i Västerås.
– Nu kan Stadsparken erbjuda något för både barn och vuxna. Vi får en levande park med människor i alla åldrar, säger en glad Jasmine Petterson.

Redan 2008 var det tänkt att kreatören André Pfeiffers idé och koncept för en restaurang i Stadsparken skulle ha byggts. Den gången satte konjunkturen stopp för planerna men nu skall bistron förverkligas.
– Jag är mycket glad för att mina idéer nu skall förverkligas. Bistron blir det första steget av tre i att skapa en levande Stadspark som hela tiden varit målet, säger André Pfeiffer och ler.   

Konstellationen som nu fått förtroendet av staden att arrendera marken och uppföra bistron är Consulten och Lundgren Fastigheter. Consulten är ett konsultbolag i hotell- och restaurangbranschen och Lundgren Fastigheter är familjeföretaget som äger och förvaltar fastigheter.

Johan Borgstedt på Consulten är projektledaren som jobbat tillsammans med staden för att nå ett avtal som är win-win för alla inblandade parter. Han tror att bistron med sin ”kubiska” utformning och läge verkligen kommer att uppskattas av västeråsarna.
– Alla vi pratar med i staden är positiva till projektet! All positiv energi behövs för nu när kontraktet är skrivet så börjar det verkliga arbetet med att förverkliga en fantastisk bistro, säger Johan Borgstedt.

Bistron är en byggnad i två våningar och en källarvåning i suterräng. Huvudentrén kommer att vara belägen mot Stora gatan. Arkitekten Mark Schultz från Archus är den som ritat den moderna kubistiska byggnad med fasad i glas och sten. Genom byggnadens öppna volym skapas direktkontakt med gatuliv, park och ån.

Göran Lundgren på Lundgren fastigheter ser med spänning fram emot att få sätta spaden i marken till hösten och få börja byggnationen.
– Går allt som planerat sätts spaden i marken redan i september med målet att öppna restaurangen till kommande sommar, säger Göran Lundgren.    


För mer information kontakta:

Johan Borgstedt, Consulten, 0768-44 44 45
Peter Olmårs, Västerås stad, 021-39 12 36

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås