Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inventering av Badelundaåsens örtflora

En inventering av kärlväxter på Badelundaåsen ger ett värdefullt kunskapsunderlag och kommer att vara ett hjälpmedel inför till exempel skötseln av åsen och dess omgivning.

Badelundaåsen är ett av Västerås mest intressanta områden – geologiskt, kulturhistoriskt och biologiskt. Denna rullstensås sträcker sig från Siljan ned till Mälaren och är till stora delar också ett uppskattat friluftsliv- och rekreationsområde.

En inventering av kärlväxter på Badelundaåsen genomfördes under vår och sommar 2012 av Botaniska Föreningen i Västmanlands län. Detta var ett samarbetsprojekt mellan Botaniska Föreningen i Västmanlands län, Naturskyddsföreningen och Västerås stad. Statliga bidrag till lokala och kommunala naturvårdsprojekt (LONA) är medfinansiär för genomförandet av detta projekt.

Botaniska föreningen och Naturskyddsföreningens inventeringslag har inventerat tio utvalda ytor inom det rödstreckade området på kartan, som du hittar nedan under relaterade dokument. Alla påträffade fynd har noterats och rapporterats in i den nationella databasen Artportalen, www.artportalen.se, där myndigheter och allmänhet har möjlighet att gå in och få uppgifter över påträffade arter.


För mer information:
Kerstin Isaksson, stadsbiolog, 021-39 26 65, kerstin.charlotta.isaksson@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås